Hirdetés
Európa

Amikor Allie Quigley Euroliga döntőbe vezette a Fenerbahce-t:

:

Hirdetés

A FIBA múltidéző sorozatában csütörtökön 17 órától a Fenerbahce és a Jekatyerinburg 2017-es Euroliga elődöntőjét nézhetjük újra.

Két kiemelkedő kerettel dolgozó gárda csapott össze. Elég a kezdőket megnézni. A Fener oldalán Birsel Vardarli, Allie Quigley, Jantel Lavender, Anastasiya Verameyenka és Candace Parker sorakozott fel. A Jekatyerinburgnál pedig Kristi Toliver, Deanna Nolan, Diana Taurasi, Sancho Lyttle és Brittney Griner.

A Fenerbahce szinte végig uralta a rendkívül magas színvonalú találkozót a hazai pályán szereplő Jekatyerinburg ellen. A harmadik negyedben egy 24-6-os sorozattal ragadta magához a kezdeményezést a török gárda. A hazaiak a záró szakasz kezdetére még 49-46-ra visszajöttek. Az utolsó 10 percet Quigley és Baric triplái vezették fel, majd Lavender pontjaival ismét ellépett a Fener. A különbség innentől 7-9 egység környékén állt be a felek között.

Gyakorlatilag esélye sem volt a Jekatyerinburgnak még a szoros végjáték kialakítására sem. Amikor az utolsó két perchez érkezve Quigley triplájával 68-57-nél átlépte a 10 egységet a differencia, el is dőlt a győztes kiléte. A Fenerbahce rendkívül szervezett kosárlabdát bemutatva teljesen megérdemelten vívta ki a döntős szereplés jogát. Allie Quigley 33 perc alatt 17 ponttal zárt. Ez a diadal azonban annyit kivett belőlük, hogy hiába léptek pályára esélyeként a Kurszk ellen a döntőben, ott végül alulmaradtak. Azóta is várat magára a Fenerbahce első Euroliga győzelme.

Kedvcsináló videó:

A mérkőzés közvetítése csütörtökön 17 órától:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés