Hirdetés
Nagyvilág

Amikor Bria Hartley aranyéremre vezette az amerikai válogatottat:

:

Hirdetés

A 2013-as Universiade a női kosárlabda tornát tekintve egy különleges esemény volt, miután az Egyesült Államok az elmúlt két évtized egyik legerősebb egyetemista keretével vonult fel, de a házigazda oroszok is a végső győzelem reményében futottak neki a tornának. Nem meglepetésre ez a két nemzet vívta a finálét, melynek teljes felvételét a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) a közelmúltban tette közzé múltidéző sorozatában.

A döntőt az amerikaiak 90-71-re nyerték. Bár az elődöntőben drámai csatában csak 79-78-ra tudták felülmúlni az ausztrálokat, de ennek a megterhelő meccsnek nyoma sem volt a teljesítményükön a fináléban. Már az első negyed végén 22-13-ra vezettek, a félidőben pedig 41-27-re. Az oroszok a Vieru, Logonuva kettős vezetésével mindent megtettek a felzárkózásért, de fordítani nem tudtak. A folytatásban a 24 pontot is elérte az amerikai előny.

Túlzás nélkül ez a finálé volt Bria Hartley pályafutásának legjobb meccse az amerikai válogatottban, 17 pontot szerzett, a 7 mezőnykísérletéből 6 sikeres lett. Ekkor még nem sejthettük, hogy az élet milyen kanyarokat tartogat. Az egykoron Sopronban is megforduló Hartley olimpiai debütálására már francia színekben kerülhet sor.

A statisztika ITT tekinthető meg

Fotó: USA.Basketball

Hirdetés