Hirdetés
Archivum

Amikor Elena Delle Donne a Delaware-t a legjobb 16 közé vezette:

:

Hirdetés

Ahogy arról az összefoglalónk alkalmával hírt adtunk, már a legjobb 16 közé jutás a tét az NCAA Divíziós I-es nõi kosárlabda bajnokságában. Ebbõl az alkalomból a Players’ Tribune az elmúlt évek egyik legnagyobb menetelését idézte fel.

Fotó: ESPN

Fotó: ESPN

Elena Delle Donne története mindenki számára ismert lehet, aki követi a nõi kosárlabdát. Az egyetemi évei legelején a UConn-t hagyta ott és tért haza Delaware-be, hogy közel legyen beteg testvéréhez. Emellett soha nem titkolta, hogy közvetlen hazájának, az otthoni szurkolóknak szeretett volna örömet szerezni teljesítményével. Sokszor hangsúlyozta, hogy nem bánta meg a döntését és azt, hogy azzal vélhetõen több trófeáról is lemondott. A UConn színeiben ugyanis szinte biztos, hogy felért volna a csúcsra egyetemi szinten akár egyéni, akár a csapat elismeréseket tekintve.

Elena Delle Donne számára a megszerezhetõ trófeákon túl sokkal fontosabb volt, hogy egy kicsi, alacsonyan jegyzett és gyakorlatilag esélytelen szakmai programot a legjobbak közé vezethetett. Az utolsó egyetemi évében 2013-ban egészen a legjobb 16-ig meneteltek. A “Sweet 16” és az egész menetelés igazi kosárlabda õrületet hozott Delaware államba. Hollywood-i filmszerû volt a történetet és az, hogy ekkoriban ott a helyszínen mindenki a nõi kosárlabdáról beszélt.

Hirdetés