Hirdetés
Archivum

Amszterdam felé vette az irányt a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

A szombati voiron-i tornagyõzelem után Franciaországból útra kelt a hollandiai Amszterdamba a magyar válogatott.

Fotó: Instagram

Fotó: Instagram

Kedden rajtol Amszerdamban a 2019-es 3×3-as Világbajnokság. Ahogy a lenti képek a helyszínrõl mutatják, már minden készen áll, hogy a szakág legjobbjai összemérjék az erejüket. A hollandiai szervezõk kitettek magukért, hatalmas területen alakították ki a rendezvényhelyszínt, melyre rekord számú nézõt várnak. Hollandia a nõknél és a férfiaknál is éremeséllyel száll harcba. Egy biztos, hogy az Európa ezen felén tomboló kánikula Hollandiában nem fenyegeti a csapatokat, 19-24 fokot várnak a szervezõk, változékony borongós idõ mellett.

A Világbajnokságot megelõzõen a nõi szakágban két rangos tornát rendeztek. A magyar válogatott Voironban hangolt, ahol remek teljesítménnyel szerzett tornagyõzelmet Károlyi Andrea együttese. A siker mellett különösen a hét lejátszott magas hõfokú tétmeccs szolgálta jól a felkészülést. Torinóban pedig a FIBA új sorozatának második állomását bonyolították le. Ott francia siker született a világbajnoki címvédõ olaszok elõtt.

A magyar válogatottnak a helyszínen a nemzetközi erõírásoknak megfelelõen 20 perc edzõpálya és 20 perc centerpálya edzéslehetõség jár a torna keddi rajtja elõtt. A Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású csapatunk a tervezett menetrend szerint a Világbajnokságon a magyar válogatott június 18-án, kedden 16 óra 55 perctõl Lettország ellen mutatkozik be. Ezen a napon 19 óra 30 perctõl a házigazda Hollandia lesz a rivális. Legközelebb június 20-án, csütörtökön lépnek pályára a magyar lányok. Elõbb 16 óra 55 perctõl Kína, majd 20 óra 30 perctõl Türkmenisztán lesz az ellenfél.

Fotó: Twitter.com/3x3NL

Fotó: Twitter.com/3x3NL

Fotó: Twitter.com/3x3NL

Fotó: Twitter.com/3x3NL

Hirdetés