Hirdetés
Archivum

Amszterdamban lesz a 2017-es 3×3-as Európa-bajnokság:

:

Hirdetés

Hétfõn délután Amszterdamban sajtótájékoztatót tartott Kamil Novak, a FIBA európai ügyvezetõ igazgatója és a Holland Kosárlabda Szövetség vezetõi. Ezen az eseményen bejelentették, hogy 2017 nyarán Amszterdam ad otthont a 3×3-as Európa-bajnokságnak és 2019-ben a szakág világbajnokságának.

A 3×3-as Európa-bajnokságot, melyen a felnõtt nõi válogatottunk címvédõ, július 7. és 9. között rendezik Amszterdamban. A nõi és a férfi szakágban is 12-12 válogatott méri össze az erejét. A torna helyszíne Amszterdam egyik kedvelt turista állomáshelye a Museumplein lesz.

A FIBA a TIG Sports nevû céggel állapodott meg az esemény lebonyolítása kapcsán. Õk Hollandiában számtalan rangos sporteseményt rendeztek az utóbbi években, így a körülményekre biztosan nem lehet majd panasz.

Az Európa-bajnokságot két selejtezõtorna elõzi meg. 2017. június 23-án és 24-án Poitiers (Franciaország), illetve Andorra ad otthont ezeknek az eseményeknek. 

A hollandok Bukarestben tavaly õsszel a férfiaknál szereztek egy bronzérmet és náluk is nagy figyelmet kapott ez a siker. Hasonló cipõben járnak, mint hazánk. A klasszikus nagypályás kosárlabdában világversenyeken éremszerzésre kevesebb az esélyük, mint 3×3-ban.

A sajtótájékoztató teljes felvétele megtekinthetõ az alábbiakban:

Hirdetés