Hirdetés
Archivum

Ana Lelas: Mindig is nagy célokért küzdöttem!:

:

Hirdetés

Megérkezett az új igazolás Ana Lelas az UNIQA Sopron együteséhez. A horvát válogatott játékos már szombaton bemutatkozhat a bajnokságban, a debütálása elõtt pedig a klub honlapjának adott interjút, mely az alábbiakban olvasható. 

Fotó: UNIQA Sopron/Pados Noel

Fotó: UNIQA Sopron/Pados Noel

Forrás: UNIQA Sopron

Írta: Pados Noel

Egy biztató Euroliga mérkõzés után, melyet követõen ellenfelünk edzõje is elismerõen nyilatkozott csapatunk és fiataljaink fejlõdésérõl, szombaton 16 órakor a fõvárosban, a BEAC ellen folytatjuk bajnoki szereplésünket. A papírmunka és az orvosi felmérések megtörténtek, így a mérkõzésen már pályára léphet csapatunkban friss szerzeményünk, Ana Lelas, aki készségesen nyilatkozott a péntek délelõtti edzést követõen.

– Hogy érezted magad az elsõ edzésen?

– Kicsit dobtunk, erõsítettünk. Jól esett a mozgás!– Tekintsünk kicsit vissza a pályafutásodra. Hogy kerültél kapcsolatba a kosárlabdával?

– 11 éves koromban kezdtem el kosarazni. A nõvérem inspirált ebben, aki olimpikon volt. Ez volt az elsõ sportág, mit magas szinten kezdtem el ûzni, és rögtön magával ragadott. A szerelem a mai napig tart.

– Ahogy a nõvéred, úgy Te is kijutottál az Olimpiára a horvát válogatottal. Ez volt a pályafutásod legnagyobb élménye?

– Mindenképpen! Kis országként harcoltuk ki a részvétel jogát, és olyan nagy nemzetekkel találkozhattunk, mint Ausztrália, vagy az USA. Természetesen a francia bajnoki és kupa elsõségek is elõkelõ helyet foglalnak el, de az Olimpia semmivel sem mérhetõ össze.

– Több komoly klubnál is megfordultál eddig.

– Igen, mindig is fontos volt számomra, hogy olyan klub tagja legyek, amelynek vannak céljai, ambíciói, amely nem elégszik meg a középszerûséggel, hanem fejlõdni akar. Minden szezonban vannak rosszabb periódusok, de a lényeg, hogy összességében elégedetten tekinthess vissza. Ez végigkísérte az eddigi karrierem.

– Az idei szezont Salamancában kezdted meg.

– Ez egy speciális helyzet volt, ugyanis csupán két hónapra kötöttem velük szerzõdést, egy opcióval, miszerint meghosszabbítható, ha mindkét fél ezt kívánja. Az amerikai játékosok megérkezését követõen azonban ezzel a spanyol klub nem élt, de nincs ezzel semmi probléma, ez a forgatókönyv is be volt kalkulálva. Volt egy kisebb sérülésem, amit ezek után volt lehetõségem nyugodtan, nem kapkodva kikezelni.Fotó: UNIQA Sopron/Pados Noel

Fotó: UNIQA Sopron/Pados Noel

– Hogyan ért az ajánlatunk?

– Pont egy zágrábi csapattal folytattam elõzetes megbeszéléseket, hogy játékba lendüljek az edzések után, amikor befutott a Sopron ajánlata. Tisztában voltam a klub erényeivel, tetszett a kép, amit felvázoltak, és egy percig sem volt kérdéses, hogy aláírom a szerzõdést. Azt gondolom ennél jobb pillanatban nem is jöhetett volna ez az ajánlat. Nyilván kell egy kis idõ, hogy újra ezen a magas szinten teljesítsek, de tudom, hogy ezzel a csapatnál is tisztában vannak, és segíteni fognak abban, hogy mihamarabb formába lendüljek, és hasznos tagja legyek a csapatnak.

– Magadat és a csapatot ismerve, miben lehetsz leginkább erõsítés?

– Ez egy fiatal gárda, melynek nagy feladat az Euroliga, és ezt kívülrõl biztosan nehéz is elfogadni, de ezek a vereségek egyben gyõzelmek is. Minden egyes mérkõzés elõremutat, kihívás, amelyekbõl rengeteget lehet tanulni. Egy olyan csapatnak, mint a Sopron, ez a legfontosabb, hogy a legjobbak ellen fejlõdhet, építheti a jövõjét. Biztos vagyok benne, hogy ezek a vereségek kifizetõdnek a jövõben! A rutinommal biztos segíteni tudok, de ennél többre vágyom. Az a típus is vagyok, aki nagy célokért küzd! Mindent meg fogok tenni azért, hogy a csapat és én is elõre lépjünk, megerõsödjünk a szezon hajrájában ránk váró komoly feladatokra. A riválisokat nézve nem lesz egyszerû dolgunk, de azért jöttem, hogy bajnok és kupa gyõztes legyek!

Hirdetés