Hirdetés
Európa

Ana-Maria Filip a 3×3-at választotta a CCC Polkowice helyett:

:

Hirdetés

Megtörtént az első szerződésbontás a 3×3-as olimpiai selejtezők miatt. Némileg váratlanul érkezett a hír minap, hogy Ana-Maria Filip már nem a CCC Polkowice játékosa.

Ana-Maria Filip a debreceni Európa-bajnokság MVP-je volt ősszel és csupaszív játékával a francia 3×3-as válogatott egyik motorja. Ezen felül azonban 5:5 karrierjét sem hanyagolja. Idén a CCC Polkowice meghatározó magas játékosa. A lengyel élvonalban 16 meccsen 22 perc alatt 12.6 pont és 7.1 lepattanó az átlaga.

A francia válogatott az indiai Bengaluru-ban március 18. és 22. között megrendezésre kerülő 3×3-as olimpiai selejtezőre készül. Itt számítanak Filip játékára is, ez azonban egybeesik a lengyel élvonal rájátszásával – számol be a szakítás hátteréről a lengyel klub közleménye. Nem tudtak a felek megállapodni az időbeosztásról és így Filip kérésére, de közös megegyezéssel megszületett a szerződésbontás.

A CCC Polkowice hangsúlyozza, hogy a klub megfelelő anyagi kompenzációt kapott és nincsenek vitás kérdések a felek között. Köszönik a francia játékos eddigi munkáját. A legnagyobb kellemetlenség a Polkowicének, hogy mindössze az elmúlt napokban pörögtek fel az események és a lengyel átigazolási időszak február 14-én lezárul. Gyorsan kellene megfelelő pótlást találni.

A CCC Polkowice a lengyel bajnoki tabellán 10/6-os mutatóval a 4. helyen áll. Az Európa Kupa rájátszás harmadik fordulójában a Carolo Basket gárdájával mérkőznek.

Fotó: CCC Polkowice

Hirdetés