Hirdetés
Magyarország

Ana Vojtulek sérülése miatt az amerikai Kathryn Westbeld érkezik Szekszárdra:

:

Hirdetés

A TARR KSC Szekszárd a hivatalos felületein adta hírül, hogy a horvát center Ana Vojtulek sérülése miatt az amerikai Kathryn Westbeld érkezik a klubhoz.

Szabó Gergő, a TARR KSC Szekszárd ügyvezető igazgatója az alábbiak szerint foglalta össze a keretben bekövetkezett változás hátterét:

Horvát centerünk, a hetek óta sérüléssel bajlódó Ana Vojtulek úgy döntött, hogy elkerülhetetlen számára az operáció, így hosszú ideig még harcképtelen lesz és nem tud játszani csapatunkban. Pótlásáról mindenképpen gondoskodnunk kellett, hogy versenyképesek lehessünk a folytatásban is. Így egy hónapos szerződést kötöttünk az amerikai Kathryn Westbelddel. Amennyiben mindkét fél elégedett az ezen időszak alatt történtekkel, akkor a kontraktust a szezon végéig meghosszabbítjuk.

A 27 éves, 190 centiméter magas Westbeld az előző idényben az olasz élvonalbeli Moncalieri együttesében 30 mérkőzésen 16.6 pontot, 9.2 lepattanót (ezzel a liga 4. legjobbja volt a kategóriában) és 1.7 gólpasszt átlagolt. Ebben az évadban még nem játszott tétmeccset, ugyanis a Maccabi Haifa, ahová a nyáron szerződött, a háborús helyzet miatt egyetlen találkozót sem vívott az izraeli bajnokságban, amely október 16-án kezdődött volna, de a palesztin-izraeli konfliktus miatt a rajtot november 20-ra halasztották – írja a szekszárdi klub közleménye.

Westbeld szombaton érkezik Szekszárdra, de a Vasas elleni bajnokin még nem lép pályára.

Hirdetés