Hirdetés
Európa

Angel McCoughtry-val erősített a Galatasaray:

:

Hirdetés

A Galatasaray bejelentette Angel McCoughtry szerződtetését. A 34 éves klasszis Courtney Williams helyére érkezik.

Az eddig kimagaslóan teljesítő Williams családi okok miatt, nagypapája halálát követően kérte szerződése felbontását. Ezt természetesen elfogadta a török klub.

McCoughtry számára nem lesz idegen a török közeg, korábban a Fenerbahce és a Mersin játékosaként is szerepelt már az ottani élvonalban. Súlyos térdsérülése után tavaly januárban a Dinamo Kurszk együttesében tért vissza, ahol a szezon félbeszakításáig hat Euroliga meccsen 18.9 perc alatt 11.8 pont, 2.5 lepattanó és 0.7 gólpassz volt az átlaga.

A WNBA-ben McCoughtry csapatot váltott és egy hosszú atlantai korszakot lezárva immár a Las Vegas Aces színeiben szerepelt a floridai buborékban. Az alapszakasz 22 mérkőzésén 20.0 perc alatt 14.4 pont, 5.1 lepattanó és 2.5 gólpassz, a rájátszás nyolc összecsapásán 25.1 perc alatt 15.5 pont, 5.0 lepattanó és 2.8 gólpassz került rögzítésre a statisztikai lapján.

A Galatasaray a török élvonalban a második helyen áll a Fenerbahce mögött 13 győzelemmel és 2 vereséggel. Az Euroligában pedig jelenleg két veresége van. Ezeket a Sopron Basket gárdájától szenvedte el. A Bourges és a Basket Landes ellen a hónap végén vívja még 2-2 összecsapását a klub.

Hirdetés