Hirdetés
Archivum

Angela Salvadores a spanyol U23-as válogatottban



:

:

Hirdetés

A Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) a hivatalos honlapján közzétette, hogy idén nyáron U23-as válogatott is összehívásra kerül. A csapat tagja lesz a Sopron Basket légiósa Angela Salvadores.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Amikor tavaly õsszel kinevezték a nõi válogatottak technikai igazgatójának Jose Ignacio Hernandezt, akkor már pedzegette nyilatkozataiban egy U23-as válogatott életre hívását. A terveket tettek követték és 12 játékossal június 15-én Leon városában megkezdi a munkát a spanyol U23-as válogatott. A cél ezzel a szakmai programmal egyértelmûen az, hogy hidat képezzenek a sportágban.

A spanyolok óriási merítési lehetõség mellett sok olyan kiváló játékossal rendelkeznek, akik a korosztályos válogatottakból már kiöregedtek, de a felnõtt válogatottban még nem tudták kivívni stabil helyüket a rutinos sztárok mellett. Ahogy Jose Ignacio Hernandez a spanyol szövetség közleményében fogalmaz: „ez egy fontos generáció” a nõi kosárlabda közeljövõjének szempontjából.

A szakmai munkát Eric Suris, a Girona vezetõedzõje irányítja. A keretben helyet kapott a Sopron Basket légiósa Angela Salvadores. A pályafutásában egy kiemelten fontos lépcsõfok, hogy meg tudjon ragadni a felnõtt válogatott látókörében.

A teljes névsort nézve számtalan ismert névvel találkozunk. Érdekesség, hogy a University of South Florida végzõs klasszisa Laia Flores is ott van az együttesben. Õt például régen láthatták a spanyolok hazai környezetben. Mellette még két, Egyesült Államokból hazatérõ játékost találunk a keretben. Ennek a generációnak a meghatározó lehet Salvadores mellett Gironából az ott már szinte alapember María Conde vagy éppen Laura Quevedo és María Araújo.

A csapat június 20-án megmérkõzik a soproni U20-as Európa-bajnokságra készülõ spanyol válogatottal. Ebbõl az U23-as együttesbõl kerül ki Laia Flores (USF), Marina Lizarazu (Zamarat), Laura Quevedo (CB Al-Qázeres) és Nogaye Lo (Cadi La Seu) személyében az a négy játékos, akik a hazai rendezésû Mediterrán Játékok 3×3-as tornáján képviselik hazájukat.

A spanyol U23-as válogatott kerete: Laia Flores (USF), Marina Lizarazu (Zamarat), Laia Raventós (Charlotte), Ángela Salvadores (Sopron), María Conde (Spar Citylift), Laura Quevedo (Al-Qázeres), Belén Arrojo (Sant Adrià), Marta Canella (Patatas Hijolusa), María Martiáñez (Oral ROB), María Araújo (Star Center Ferrol), Iho López (Florida State) és Nogaye Lo (Cadi La Seu).

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Hirdetés