Hirdetés
Európa

Angela Salvadores az olasz élvonal legjobbjai között:

:

Hirdetés

A novemberi válogatott szünethez érkeztünk és ilyenkor érdemes egy kicsit a klubszezon első harmadának statisztikái között böngészni, hiszen ezek szépen kiemelnek értékes egyéni teljesítményeket. Ennek sorába tartozik Angela Salvadores olaszországi játéka.

A Sopronban is hosszabb időt eltöltő Angela Salvadores az Ensino Lugo csapatától igazolt Olaszországba. A Virtus Segafredo Bologna alakulatát erősíti, ahol egyértelműen mérkőzéseket eldöntő légiósként számolnak vele. Egyelőre a Bologna még keresi helyét az olasz élvonalban. A kéthetes szünetre a tabella 13. helyén 1 győzelemmel és 5 vereséggel vonulnak.

Bár a csapatnak nem megy, de Angela Salvadores ponterős teljesítményt nyújt. Hat mérkőzésen 20,33 pontot átlagolva a mezőny harmadik legmagasabb értékével rendelkezik ebben a mutatóban. Ehhez mérkőzésenként 4,7 lepattanó, 2,7 gólpassz társul. A duplákat 46%-al, a triplákat 27%-al, a büntetőket 82%-al értékesíti.

Az olasz élvonalban a legmagasabb pontátlaggal Dearica Hamby rendelkezik. A Ragusa sztárja a WNBA rájátszása miatt eddig csak négy meccsen szerepelt, de ezeken összesen 87 pontot ért el. Az átlaga így 21,75-ös. A második Jaime Nared, aki a Broni gárdájában 21,17 pontot átlagolt az első hat fordulóban.

Fotó: facebook.com/VirtusSegafredoBologna

Hirdetés