Hirdetés
Archivum

Angela Salvadores extraklasszis 2014-es teljesítménye az utánpótlástornák legjobbjai között:

:

Hirdetés

Jövõ héten szombaton kezdõdik Sopronban az U20-as A-divíziós Európa-bajnokság. A nemzetközi szövetség felületein is javában zajlik az esemény felvezetése. A FIBA szakírója Paul Nilsen legutóbb például összeállított egy ötös listát a nemzetközi szövetség égisze alatt zajló utánpótlás tornák legjobb egyéni teljesítményeirõl.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A lista élére a Sopron Basket légiósa Angela Salvadores került. Még 2014-ben a magyar szempontból is nagyon emlékezetes csehországi U17-es Világbajnokság döntõjében remekelt. A spanyol válogatottban 40 pontot ért el az USA elleni fináléban. Bár végül nem nyerték meg a tornát a spanyolok, de Salvadores-t így is MVP-nek választották meg. A torna történetének eddigi egyetlen MVP-je, aki nem a gyõztes válogatottból került ki.

Salvadores mellett szerepel a listán Cecilia Zandalasini, akinek a 2016-os U20-as Európa-bajnokság sikerült extrán. A tavalyi nyárról pedig az Oroszországot U19-es világbajnoki címre vezetõ Maria Vadeeva/Raisa Musina kettõst emelte ki Paul Nilsen.

Az összeállításban helyet kapott a WNBA idei Draft-ján elsõként elkelt A’Ja Wilson, aki még a 2015-ös U19-es Világbajnokságon adott ízelítõt tudásából. Ha az egyéni teljesítményeket nézzük, akkor Alina Iagupova sem maradhatott ki. Az ukránok extra fizikális adottságokkal rendelkezõ tehetségét a 2012-es debreceni U20-as Európa-bajnokságon csodálhattuk.

Hirdetés