Hirdetés
Archivum

Angela Salvadores játékjoga Los Angelsbe került:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, szerdáról csütörtökre virradóra rendezték a WNBA 2019-es Draft-ját. Az egykoron Sopronban is megforduló Angela Salvadore játékjoga is elkelt.

Fotó: Twitter.com/LA_Sparks

Fotó: Twitter.com/LA_Sparks

Angela Salvadores játékjoga a 3. kör 7. választásaként a Los Angeles Sparks együtteséhez került. A 178 cm magas, még mindig csak 22 éves feltörekvõ játékos számára nem ismeretlen terep az Egyesült Államok. A 2015/2016-os szezonban a Duke hallgatója volt. Innen azonban hazatért Salamancába, majd 2017 tavaszán Sopronba igazolt.

A magyar bajnoknál Salvadores másfél szezont töltött. Közös megegyezéssel decemberben távozott Sopronból. Addig az Euroligában öt meccsen 18.2 perc alatt 9 pont, 2 lepattanó és 1 gólpassz volt az átlaga. Hazájában az Ensino Lugo csapatánál folytatta, ahol télen egy kellemetlen kézsérülés hátráltatta. Ennek ellenére a végül a bajnokságban 10. helyen záró alakulatnál 10 meccsen szerepelhetett. Ezeken 13.8 pont, 4.8 lepattanó és 2.8 gólpassz lett az átlaga.

Az, hogy a Draft-on elkelt a játékjoga, még nem jelenti egyértelmûen Salvadores számára, hogy kikövezett útja van a WNBA karrierig. Mindenesetre egy nagy lehetõség számára. Nyilvánvalóan a következõ hetek döntése, egyeztetése lesz, hogy nyáron átrepül-e az Egyesült Államokba.

Hirdetés