Hirdetés
Archivum

Angolával mérkõzik a nyolc közé jutásért a magyar válogatott:

:

Hirdetés

A minszki U17-es leány kosárlabda Világbajnokságon kedden zajlik a csoportkör utolsó fordulója. A magyar válogatott emlékezetes meccsen 57-56-ra legyõzte Spanyolorszországot, így megnyerte a C-csoport. Ez azt jelenti, hogy a mieink a D-csoport negyedik helyezettjével mérkõznek a nyolc közé jutásért. A délutáni órákban abban a négyesben is befejezõdtek a küzdelmek és eldõlt, hogy Angola lesz a rivális.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A D-csoportban 15 órától mérkõzött a két nyeretlen, Angola és Lettország. Olyan szemmel figyelhettük az összecsapást, hogy a vesztessel mérkõztek a mieink. Végül a lettek a papírformának megfelelõen 68-47-re legyõzték Angolát.

A mérkõzésen a szoros elsõ 15 perc után a félidõre 7 ponttal lépett el a lett gárda. A nagyszünetben 32-25-ös állást regisztrálhattunk. Ezt követõen a harmadik negyed elsõ õt percében egy 16-6-os szériával végleg állva hagyták a riválisukat. A legnagyobb differencia 22 pont volt a felek között.

Az angolai csapatban az irányítójuk, a 13 egységig jutó Conceicao Francisco Caetano lett a legeredményesebb. Mellette a 182 cm magas és remek adottságokkal rendelkezõ Alexia Shanice Dos Santos Dizeko 12 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát ért el. Az elõbbiekben kiemelt két játékoson túl Cacia Antonio számít húzóembernek, akinek hármas-négyes posztról 10.7 pont és 7.3 lepattanó az átlaga. Angola a csoportkör elsõ két mérkõzésén Ausztráliától 83-41-es, míg Kanadától 66-36-os vereséget szenvedett.

Völgyi Péter, szövetségi kapitány az alábbiak szerint értékelte a keddi játéknapot: „Nem látványosan, de sokat dolgoztunk a mai gyõzelmünkért. A felkészülési mérkõzésekkel ellentétben Fortuna ezúttal mellénk állt. Veretlenül nyertük a csoportot, Angola vár ránk a nyolcaddöntõben.”

A tervezett menetrend szerint szerdán 12 óra 15 perctõl rendezik a nyolcaddöntõt.

Hirdetés