Hirdetés
Archivum

Angyal Barbara a csoportkör legeredményesebbje az U18-as Eb-n:

:

Hirdetés

Az elmúlt három napban rendezték Udinében az U18-as Európa-bajnokságon a csoportkör mérkõzéseit. A keddi szünnapon érdemes egy pillantást venni az egyéni statisztikákra, hiszen egy kiemelkedõ egyéni teljesítményt is mutat a FIBA honlapja.

Három lejátszott csoportmeccs után a 16 csapatos mezõny legeredményesebb játékosa Angyal Barbara, aki összesen 52 pontot ért el. Ez 17.3-as átlagnak felel meg. Angyal ezeken a találkozókon 29.5 percet töltött a pályán és kiosztott ez idõ alatt átlagban kereken három gólpasszt is. Az efficiency-értéke 16.3-as, ami a negyedik legmagasabb a mezõnyben. Az 52 pontot 48.9%-os mezõnymutatóval érte el válogatottunk játékosa, a három meccsen átlagban 15.7 kísérlete volt, melybõl 7.7 sikeres lett.

Az egyéni rangsorokat nézve még azt láthatjuk, hogy az ötödik legtöbb lepattanót Varga Alíz szedte. A három meccsen 31-et jegyeztek fel a statisztikai lapjára. Ez 10.3-as átlagnak felel meg. A hárompontosok mezõnyszázalékát nézve találkozhatunk még igencsak elõkelõ helyen magyar játékossal. Mányoky Réka a hét triplakísérletébõl négyet értékesített. Ez 57.1%-os mutatónak felel meg, ami a második leghatékonyabb.

Mint ismeretes a magyar válogatott a B-csoport második helyén zárt 2 gyõzelemmel és 1 vereséggel. Az udinei kontinenstornán szerdán 14 óra 15 perctõl Horvátországgal mérkõzünk a nyolcaddöntõben.

Hirdetés