Hirdetés
Magyarország

Angyal Barbara az elmúlt két szezonról:

:

Hirdetés

Korosztályos válogatottjaink meghatározó játékosa, az NKE-FCSM Csata tehetsége Angyal Barbara az utanpotlassport.hu portálnak nyilatkozott az első két élvonalbeli szezonjáról

A 2018/2019-es szezonban Angyal Barbara 22 mérkőzésen 13.4 perc alatt 5.5 pontot, 1.4 lepattanót és 1.8 gólpasszt átlagolt.

Tapasztalatlan voltam, többre lehettem volna képes. Az edzéseken és a meccseken egyszerűen képtelen voltam kihozni magamból a legtöbbet. Nem amiatt, mert motiválatlanná váltam, hanem a ritmus volt túl gyors. A bizonytalansággal sem tudtam mit kezdeni: bátortalanná váltam attól a helyzettől, amelyben ilyen fiatalon kell gyorsan, jó döntéseket hoznom, mi több, irányítanom a nálam jóval rutinosabb társaimat. Ezek túl nagy lépcsőfokok voltak.

– idézte fel ezt az évadot az utanpotlassport.hu portálnak. A második évében Angyal Barbarát mononukleózis hátráltatta. A versenyrendszerek leállításáig kilenc mérkőzésen lépett pályára, 10.2 perc alatt 2.2 pontot, 0.4 lepattanót és 1.3 gólpasszt átlagolva a legmagasabb osztályban.

Úgy vágtam neki a bajnokságnak, hogy figyelek a hibáimra, igyekszem minél kevesebbszer elkövetni őket. Ennek ellenére folyamatos lelki hullámvölgyekbe süllyedtem, és gyakran volt példa arra, hogy ezekből maximum egy hétre jöttem csak ki. A betegség előtt összekaptam magam, jól voltam, az edzések is kiválóan mentek. Erről a fertőzésről tudni kell, hogy ötven napig lappang, szóval még azt sem lehetett kideríteni, ki után ihattam. Karácsonykor közölték az orvosok, hogy legalább két hónapig nem kosárlabdázhatok. A hír hallatán összetörtem. A lázam olykor elmúlt, nekiugrottam a munkának, ám egyből visszaesett az állapotom, így ki kellett várni a szakemberek által megadott időt.

– összegzett a fiatal irányító, aki a jelenlegi bezártságról és a jövőről is beszélt az utanpotlassport.hu portálnak.

Egy fokkal könnyebben viselem, mint a téli kihagyást, de ez sem egyszerű. Összekaptam magam, erre megint nem tudok edzeni − panelban élek, fizikálisan szinten tartom magam, de fejlődni nagyon nehéz. A célom az, hogy amint elmúlik a veszélyhelyzet, ugyanazzal az elánnal folytassam a munkát, amellyel befejeztem. Muszáj meglépnem végre azokat a bizonyos lépcsőfokokat…

A teljes riport az utanpotlassport.hu portálon olvasható IDE KATTINTVA.

Fotó: Szilágyi Dénes / NKE-FCSM Csata

Hirdetés