Hirdetés
Archivum

Anna Cruz utolsó másodperces duplájával elõdöntõs az olimpián Spanyolország:

:

Hirdetés

Elõdöntõs az olimpián a spanyol válogatott. Anna Cruz utolsó másodperces dudaszós duplájával a spanyolok 64-62-re verték Törökországot a riói olimpia második negyeddöntõje alkalmával.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Az egészen drámai Szerbia – Ausztrália mérkõzés után nem sokat kellett várni az újabb izgalmas párharcra, melyre így utólag egyszerûen nincsenek jelzõk. A törökök kezdték jobban a második negyeddöntõt, az elsõ percekben 7-2-re elléptek. A spanyolok 8-7-re fordítottak innen, de az elsõ szakaszban jellemzõen a törökök jártak elõrébb és 10 perc után 17-12-re vezettek.

A második negyedben 5 percet kellett várni az elsõ török találatra és ez idõ alatt a spanyolok vették át a kezdeményezést, 21-17-re fordítottak. A mindig zseniális Torrens duplája után már 25-19 állt az eredményjelzõn és úgy nézett ki, hogy ez a 6 pont állandósulhat a félidõig. Sanders és Yilmaz azonban másként gondolta. Ezt a rutinos kettõst a palánkok alatt nehezen tudták fogni a spanyolok.

A 29-25-rõl induló harmadik negyedben nagyot változott a játék képe. A játékrészt még Torrens duplája vezette fel, de 31-25 után 11-0-s futással fordított Törökország. Jelentõsen visszaesett támadásban a spanyol csapat, az 5 perces kosárcsendjüket végül Silvia Dominguez két büntetõje törte meg. Ettõl függetlenül 7 ponttal is elléptek a törökök. Bár a negyed hajrájában többször felzárkózott Lucas Mondelo együttese, de 5 egység így is megmaradt a két gárda között.

A 47-42-rõl induló negyedik negyed elsõ találatát a törökök szerezték. Kimyacioglu triplája után pedig 8 egységgel is meglógtak 6 perccel a lefújás elõtt. Ez az elõny sokáig tartott, kevesebb, mint 4 perc volt hátra, amikor 60-52-re vezettek még mindig a törökök. A spanyolok azonban nem adták fel. Lucas Mondelo kétszer is idõt kért, hevesen magyarázott játékosainak, hogy a belsõ posztokon miként fogják Sanders-t és Yilmaz-t. Végül a két fáradó magast sikerült kivenniük a játékból és 10-0-val fordítottak 62-60-ra.

A törököknek az utolsó percben Isil Alben révén üres triplára is volt lehetõségük, de nem tudtak egyenlíteni vagy fordítani. Kevesebb, mint négy másodperc volt hátra, amikor végül egy ügyes leválás után Sanders egyenlített. Ezt követõen már mindenki a hosszabbításra készült, eközben azonban Anna Cruz szaladt végig a pályán és a török védõk gyûrûjében az utolsó másodpercben dobta el a labdát, amely a dudaszó pillanatában behullott.

Csütörtökön Szerbia – Spanyolország elõdöntõt rendeznek.

Eredmény
Spanyolország – Törökország 64-62 (12-17, 17-8, 13-22, 22-15)


Statisztika

Hirdetés