Hirdetés
Archivum

Anna Montanana a spanyol férfi liga történetének elsõ nõi edzõje lett:

:

Hirdetés

A spanyol válogatott egykori Euroliga-gyõztes klasszisa Anna Montanana vasárnap délután történelmet írt edzõként. A spanyol férfi kosárlabda profi liga, az ACB Liga Endesa történetének ‏elsõ nõi edzõjeként mutatkozott be.

Fotó: baloncestofuenlabrada.com

Fotó: baloncestofuenlabrada.com

Anna Montanana a héten írt alá a Montakit Fuenlabrada csapatához, ahol Néstor García vezetõedzõ segítõje lesz. Montanana az elsõ nõ, aki edzõként szerzõdést kap egy ACB-ligás csapattól.

Spanyolország hiába a nõi kosárlabdázás meghatározó nemzete, nagy adóssága az ottani kosaras társadalomnak, hogy még a nõi csapatoknál is alig dolgoznak nõk vezetõedzõként. A nõi élvonal 14 alakulatából mindössze két együttest irányít nõi vezetõedzõ és összesen három nõi másodedzõ tevékenykedik a kluboknál.

Montanana már a pályafutása utolsó éveiben tudatosan készült arra, hogy visszavonulása után edzõként folytathassa. Minden szükséges végzettséget is megszerzett. Az nem titok a spanyol kosárlabdát kedvelõk elõtt, hogy Montanana generációja egyik legintelligensebb játékosa volt. Egy magasan kvalifikált marketinges végzettséggel is rendelkezik és tanult szakmájában szintén el tudott volna helyezkedni.

Videó: a történelmi bemutatkozás pillanatai

Hirdetés