Hirdetés
Archivum

Anna Petrakova a Jekatyerinburg legújabb igazolása:

:

Hirdetés

Megtörtént az, amire az orosz kosárszeretõ közönség és a szakemberek is vártak, Anna Petrakova megkapta a lehetõséget a bizonyításra az egyik sztárcsapatban, név szerint a Jekatyerinburgban.

A 189cm magas, négyes poszton bevethetõ Anna Petrakova az Európa Kupa gyõztes, orosz bajnoki negyedik Dinamo Kurszk legjobb hazai játékosa volt az elmúlt években. Idén az Európa Kupában 16.8 pontot és 7.2 lepattanót átlagolt, míg az Orosz bajnokságban 13.2 pont és 6.2 lepattanó került a neve mellé mérkõzésenként.

„Egyéves szerzõdést írtam alá a Jekatyerinburggal. Úgy gondolom, hogy egy adott szinten már sokat játszottam, szeretnék elõrébb lépni és bemutatkozni az Euroligában. A legnagyobb álmom az Euroliga megnyerése. Nem volt könnyû döntés, hogy végül a Jekatyerinburgot választottam. Az szólt mellettük, hogy az én posztomon kevesebb az orosz játékosuk, mint a Szpartak Moszkvának és így valamivel kisebb lesz a konkurencia. Egyelõre erre a posztra mást nem is terveznek szerzõdtetni.” – mondta Petrakova, aki pályafutása korábbi szakaszában a Vologda és a Szentpétervár együttesét erõsítette, míg nagyon fiatalon a CSZKA Moszkva és a Szpartak Moszkva is kipróbálta.

Hirdetés