Hirdetés
Archivum

Április 10-én lesz a 2019-es WNBA Draft:

:

Hirdetés

Bár egyelõre a hivatalos bejelentésre még várni kell, de a választási sorrend mellett immár a 2019-es WNBA Draft hivatalos idõpontja is kiszivárgott.

Egy televíziós interjúban az Indiana Fever technikai vezetõje Julie Graue árulta el, hogy 2019. április 10-én kerül sor a WNBA Draft-ra. Nem meglepetés az idõpont, hiszen a játékosbörzét hagyományosan április második szerdáján tartják az Egyesült Államok profi ligájában.

A sorrendet tekintve õsszel lapunk felületein is nagy terjedelemben beszámoltunk a 2019-es WNBA Draft Lottery eredményérõl. Mint ismert ennek keretében sorsolták ki, hogy az elmúlt évad négy leggyengébb mutatójával rendelkezõ gárdája milyen sorrendben választhat a játékosbörze elsõ négy helyén.

A szerencse a Las Vegas Aces mellett volt a szeptemberi sorsoláson. A klub történelmet írt, hiszen sorozatban harmadik alkalommal választhatnak a Draft-on elsõként. Erre még nem volt példa ligában. 2017 tavaszán a jogelõd San Antonio Stars Kelsey Plum játékjogára csapott le, míg idén tavasszal A’ja Wilson-t szerezték meg.

Az Aces idén már kifejezetten versenyképes volt, az utolsó játéknapokig mutatkozott esélyük a rájátszásba kerülésre. Egy újabb elsõ választással megszerzett tehetséggel kifejezetten erõs gárda formálódhat. A második választás joga a New York Liberty-t illeti meg, míg az elmúlt évad leggyengébb alakulata az Indiana Fever igencsak balszerencsés volt, mindössze harmadikként választhat. Végül a negyedik választás joga a Chicago Sky-hoz került a szeptemberi sorsoláson.

A High Post Hoops szivárogtatta ki a választási sorrendet. Az összeállításuk szerint az elõbbiekben kiemelt négy gárda mögött ötödik helyen a Dallas Wings, hatodikon a Minnesota Lynx, hetediken a Los Angeles Sparks, nyolcadikon pedig a Phoenix Mercury választhat.

A választási sorrend

1. kör
1. Las Vegas

2. New York
3. Indiana

4. Chicago

5. Dallas

6. Minnesota
7. Los Angeles

8. Phoenix

9. Connecticut

10. Washington

11. Atlanta
12. Seattle

2. kör
13. Phoenix

14. New York

15. Chicago

16. Minnesota

17. Dallas

18. Minnesota

19. Los Angeles

20. Minnesota 

21. Connecticut 

22. Dallas 

23. Atlanta

24. Seattle

3. kör
25. Indiana

26. New York

27. Chicago

28. Indiana

29. Dallas

30. Minnesota

31. Los Angeles

32. Phoenix

33. Connecticut

34. Washington

35. Atlanta

36. Seattle

Hirdetés