Hirdetés
Archivum

Április 11-én lesz a WNBA Draft:

:

Hirdetés

A WNBA hivatalosan is bejelentette, hogy a 2011-es draftra április 11-én kerül sor az ESPN sportcsatorna központjában, Bristol városában.

Történelmi draft elé nézünk, mivel lényegében ekkor lép a profik táborába a Connecticut Egyetem világbajnok sztárja Maya Moore. Várhatóan az elkövetkezendõ 10-15 év nõi kosárlabdázásának legnagyobb hatású és legmeghatározóbb alakja kezdi meg szereplését idén nyáron a WNBA-ben. Az un. Draft Lottery-t a Minnesota Lynx gárdája nyerte, azaz õket sorsolták ki elsõ választónak, így várhatóan Moore Minneapolis-ba kerül.

Bár minden Moore-ról szól, nemcsak õ lesz a nagy neve az idei draftnak. Elõreláthatólag idén kel el az ausztrál csodacenter Elizabeth Cambage játékjoga, de olyan hatalmas tehetségek is elõkelõ helyen kerülhetnek kiválasztásra, mint a Xavier Egyetem csillaga Amber Harris, az Ohio State Egyetem centere Jantel Lavender és az Oklahoma Egyetem irányítója Danielle Robinson. Ezek a nevek Cambage kivételével talán nem mondanak sokat az olvasóinknak, de a következõ években sokat fogjuk hallani õket.

Ami a kiválasztást illeti, az elsõ választás joga tehát a Minnesota Lynx gárdájáé. Utánuk a Tulsa Shock, a Chicago Sky és a Los Angeles Sparks következik.

Hirdetés