Hirdetés
Magyarország

Aradon szerepel a PEAC-Pécs:

:

Hirdetés

Szombaton az FCC Bachet Arad vendége lesz a PEAC-Pécs. Ezzel zárul a pécsiek számára a felkészülési meccsek sorozata a csütörtöki bajnoki rajt előtt.

Fotó: PEAC-Pécs – peacpecs.hu

A PEAC-Pécs úgy látogat Aradra, hogy az elmúlt egy hét három mérkőzését tekintve kifejezetten pozitív benyomásai lehetnek a szakmai stábnak. Értékes két találkozót hozott a sepsiszentgyörgyi túra. A Celje ellen pedig immár teljes felállásban – különösen a második félidőben – azt az arcát mutatta a PEAC, amire bátran építhet a hamarosan kezdődő szezonban. Szerdán a Celje 83-66-os legyőzésekor a támadásban domináló Maegan Conwright mellett Szabó Fanni villanásai is kiemelkedőek voltak, illetve az Udodenko, Bravard kettős mellett mindenki kivette a részét a csapatteljesítményből a jó iramú, élvezetes találkozón.

A klub honlapján Meszlényi Róbert vezetőedző a küzdőszellemet emelte ki. “Nagyon puhán kezdtük a meccset, adtunk tíz perc előnyt az ellenfelünknek, mert az ő ritmusukban kezdtünk el játszani. A második tíz perce feléledtünk, elkezdtünk agresszívabban védekezni, ami a harmadik tíz percre jött ki a legjobban, ekkor voltunk a legkeményebbek, a legpontosabbak a meccsek és olyan előnyt szereztünk ebben a szakaszban, ami eldöntötte a mérkőzést. Akadozik még a támadójátékunk, de mivel kedvező a sorsolásunk, a bajnokság elején lesz még időnk kijavítani a hibákat. A mai volt az első olyan meccsünk, ahol mindenki játszhatott és láttam sok pozitív jelet is. Elszántak voltak a lányok, küzdöttek, futottak, vetődtek a labdákért és ezekre lehet építeni, hogy elérhessünk olyan sikereket, amiket tavaly nem.” – összegzett a PEAC szakvezetője.

Az Arad sem ismeretlen már az idei előszezonból. Múlt héten az ELTE-BEAC Újbuda ellen Pöstényben léptek pályára. Akkor Balogh Judit együttese hosszabbítás után aratott 72-71-es sikert. Három ismertebb játékos köré épül a keretük. Jefimija Karakasevic a Vasas meghatározó centere volt, míg Brankica Hadzovic Cegléden és Miskolcon is meccsnyerő légiósnak számított egykoron. Mellettük még Adrienne Webb-től várnak sokat a klubnál. A BEAC ellen is a csapat 71 pontjából 50-et ez a trió szállított. A román bajnoki bronzérmes ugyanazzal küzd, mint a Sepsiszentgyörgy és a Szatmárnémeti mögötti teljes üldözőboly. Hiába vannak a kezdőben jó játékosok, a hazai mag szűkössége behatárolja a rotációs lehetőségeket.

Hirdetés