Hirdetés
Archivum

Argentína ellen folytatja az Universiade válogatott:

:

Hirdetés

A szombati szünnap után vasárnap a 9-16. helyért folytatja szereplését Nápolyban az Universiadén a magyar válogatott. Az elsõ rivális Argentína lesz.

A csoportkört a magyar lányok egy gyõzelemmel és két vereséggel zárták. Az utolsó csoportmeccsen Ukrajnát kiváló csapatteljesítménnyel magabiztosan múlták felül a mieink. Ezt megelõzõen a csehektõl egylabdás végjátékban kaptunk ki és egy sajátos játékvezetést hozó meccsen a japánokkal szemben 18 ponttal maradtunk alul. A lentebb is olvasható csapatstatisztikai összefoglaló szépen kirajzolja, hogy Bach Boglárka, Kaposi Pálma, Szücs Réka, Aho Nina és Benke Sára ötöse kiemelkedik. Csapatszinten támadásban 62.7 pontot átlagoltak a mieink 41 lepattanó, 8.3 gólpassz és 10.3 szerzett labda mellett. Ami fejfájást okozhatott a szakmai stábnak az a meccsenkénti 17 eladott labda, ami egy világversenyen nagyon magas szám. Maradt a triplákban is tartalék, melyeket kereken 20%-al dobtak a mieink az elsõ három csoportmeccsen.

Szerdától péntekig három nap alatt három mérkõzést vívott a magyar csapat, így szombaton jól jött a pihenõ. Igyekezett a szakmai stáb frissíteni a csapatot és egy kis nápolyi városnézés is szerepelt a programban. A vasárnapi rivális Argentína mindhárom csoportmérkõzését elveszítette. Sorrendben Portugáliától (64-50), Oroszországtól (70-56) és Romániától (56-37) maradtak alul. Két játékosukra érdemes figyelni. A külsõ sorukból Omela Pag és Marine Barzola a legeredményesebbjeik. A mieinkhez hasonlóan dobják a triplákat és valamivel kevesebb lepattanót szednek, viszont oda kell figyelni a meccsenként közel 12 szerzett labdájukra. Az eladott labdák száma náluk is igen magas. Érdemes azt is kiemelni, hiszen szoros végjáték esetén lehet jelentõsége, hogy a 16 csapatos mezõny egyik legrosszabb büntetõzõi. A magyar válogatott jobb szerkezetû és több minõségi játékost vonultat fel. Ha sikerül kellõen felpörögni a találkozóra, egyértelmûen esélyesek vagyunk. A gyõztes a 9-13. helyért folytatja a Kanada – Szlovákia párharc továbbjutója ellen.


Statisztikai összehasonlítás

Ágrajz

Hirdetés