Hirdetés
Archivum

Argentína nehéz ellenfél lesz az U19-es Vb-n:

:

Hirdetés

Az utolsó elõtti mérkõzésére készül az U18/U19-es válogatottunk a 2019-es nagy nyári menetelése alkalmával. Az U19-es Világbajnokságon a 9-12. helyért Argentína lesz a rivális.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A magyar válogatott egy küzdelmes elsõ félidõ után extra harmadik negyeddel biztosította be a sikert a 9-16. helyért zajló csatározások elsõ fordulójában Thaiföld ellen. A házigazda legyõzésekor érvényesült magassági fölényünk, támadásban a festékben domináltunk. A második félidõben – amit 50-25-re nyertünk – a jó védekezésünk is karakteresen megjelent. Végül 23 gyorsindításos pont született magyar oldalon, amihez általánosságban is 50%-os mezõnymutató párosult. Ráadásul a pénteki meccsnek a legfontosabb üzenete az volt, hogy mentálisan és fizikálisan is sikerült kellõen rendezni a sorokat ezen egy hónapos, 14 meccses nagy menetelés végére.

Argentína egy olyan rivális, akit ismerhetünk a tavalyi U17-es Világbajnokságról. Velük vívtuk Minszkben a nyitó mérkõzést. Egy kellemetlen stílusú gárda, akiket ugyan sikerült magabiztosan verni, de egy-egy meccsen bárkinek az életét megnehezíthetik. Erre példa a pénteki játéknap és Németország legyõzése. aóAz argentinoknak átlagban néggyel több szerzett labdájuk van, mint a magyar lányoknak. Igaz, több az eladott labdájuk és kevesebb gólpasszuk van. A mieink lényegesen pontosabbak mezõnybõl és jobban szedik a lepattanókat. Nagy fegyvertény lehet, hogy második esélybõl kétszer annyi pontot értünk el, mint riválisunk.

Argentína ezen generációja kapcsán ki kell emelni Florencia Chagas-t, aki ezúttal is 15.8 pontot átlagol. Tavaly az U17-es Vb-n történelmet írt, hiszen azon korosztályos torna történetében elõször tripla-duplát jegyzett. Pénteken a németek ellen is 26 pontot ért el. Lényegesen jobb szerkezetû és több variációs lehetõséggel rendelkezõ csapat a miénk, mint az argentin. A németek példája ugyanakkor figyelmeztetõ. Fáradtabban mozogva, több eladott labdával és védekezésben egy-egy kihagyással, könnyen bele lehet szaladni ellenük egy szoros végjátékba, ahol bármi történhet.

Hirdetés