Hirdetés
Magyarország

Árvai Noémi lett január legjobbja a Rátgéber Kosárlabda Akadémián:

:

Hirdetés

A Rátgéber Akadémián januárban leány vonalon Árvai Noémi érdemelte ki „A hónap játékosa” címet – adta hírül az Akadémia hivatalos honlapja. A fiatal tehetség tavaly nyáron érkezett a pécsi Akadémiára Budapestről, az MTK-tól, azóta pedig sok mindenben fejlődött – elsősorban védekezésben lépett előrébb. Hatalmas energiával és alázattal dolgozik nap mint nap, bizonyítani szeretne azoknak, akik hittek és hisznek benne.

Árvai Noémi mindössze tavaly nyáron érkezett Pécsre, s az elmúlt néhány hónap alatt bizonyította, hogy valóban van benne potenciál. Hamar a kadett U16-os és a junior U17-es csapat egyik vezérévé nőtte ki magát – ponterősen kosárlabdázik, jól bírja a terhelést, nem mellesleg olyan a hozzáállása, ami minden társa számára példaértékű lehet.

“Fél éve vagyok az Akadémián, úgy érzem, mostanra érett be az a munka, amit itt elvégeztem – mondta Noémi. – Nagyon jólesett, amikor megkerestek. Úgy voltam vele, hogy ez egy plusz motivációt jelent számomra. Jól döntöttem, hogy eljöttem a Rátgéber Akadémiára, mert itt minden feltétel adott a fejlődésemhez: nem volt könnyű, mert fel kellett adnom mindent, de készen álltam arra, hogy alázattal dolgozzak a céljaim érdekében. A csapat abszolút befogadott, a társaim és az edzők is egyre inkább bíznak bennem. Sajnos volt egy hosszabb kihagyásom, rögtön a válogatott tábor után, de így is sok mindenben fejlődtem, amióta itt vagyok, leginkább a védekezésemen sikerült javítani. Örülök neki, hogy a visszajelzések alapján a szorgalmammal és a hozzáállásommal elégedettek az edzők. Ahhoz, hogy megvalósítsam az álmaim, sokat kell még dolgoznom, de ez egyáltalán nem zavar: szeretnék magamnak és azoknak is bizonyítani, akik hittek és hisznek bennem. Csak akarni kell, és tenni érte.”

A Rátgéber Akadémia kadett U16-os csapat vezetőedzője, Eördögh Edit nap mint nap látja, milyen alázatosan és nagy akarattal dolgozik Noémi.

Noncsi tavaly nyáron óriási bizonyítása vággyal érkezett Akadémiánkra. A kezdeti lendületet a szezon elején egy makacs sérülés megtörte, de amióta visszatért, hatalmas energiával, alázattal és mindig a maximumra törekedve edz nap mint nap. A januári kadett, illetve junior bajnoki mérkőzéseinken igazi vezére volt csapatunknak, hozzáállásával, ponterős játékával stabilitást tudott nyújtani. Külső és belső poszton is nagyon jól használja testi adottságait, jól bírja a terhelést. Természetesen van még további fejlődési lehetőség benne, főleg a védekezésben, de ezt ő is tudja, és keményen dolgozik rajta.

Zárásképpen pedig az Akadémia szakmai igazgatóhelyettese, Hartung Anita is megszólat Árvai Noémi dícséretet kapcsán, aki bízik benne, hogy a fiatal tehetség hamarosan a korosztályos válogatottban is bizonyíthat.

Noémi a kadett csapatunk alapemberévé nőtte ki magát, és folyamatos jó teljesítményével kivívta nem csak az edzői, de a vezetőség elismerését is. Bízunk benne, hogy ezzel a teljesítményével a válogatott edzők figyelmét is felhívja magára, és ott is bizonyíthat a következő összetartásokon. Gratulálunk neki a díjhoz!

Forrás: ratgeberakademia.hu

Hirdetés