Hirdetés
Archivum

Ashleigh Fontenette az Aluinvent DVTK új igazolása:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Ashleigh Fontenette személyében tapasztalt irányítót szerzõdtetett. A klubnál Monica Engelman és Nagy Dóra súlyos sérülése miatt volt szükség új igazolásra.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Forrás: Aluinvent DVTK Sajtóközlemény

Monica Engelman és Nagy Dóra súlyos sérülése miatt az elmúlt néhány mérkõzést irányító nélkül kényszerült lejátszani csapatunk, ami óriási hátrányt jelentett a riválisokkal szemben, éppen ezért égetõ szükség volt a poszt betöltésére. Az ünnepek alatti számtalan egyeztetés eredményeként végül egy tapasztalt, a cseh, olasz és török bajnokságot is megjárt, Euroleague tapasztalattal is rendelkezõ játékost sikerült leigazolni Ashleigh Fontenette személyében.

Ashleigh a sikeres középiskolai évek után a texasi egyetemen folytatta tanulmányait (ide járt a DVTK korábbi játékosa Brittainey Raven is), ahol utolsó évében a BIG12 konferencia legjobb csapatába is beválasztották.

Az Aluinvent DVTK friss igazolása a szezont a világ egyik legerõsebb nõi kosárlabda bajnokságában, Törökországban kezdte, ahol csapatában 15 pontot, 4 lepattanót és 4 gólpasszt átlagolt mérkõzésenként. A legjobb teljesítményét éppen a nagynevû Galatasaray ellen nyújtotta, amikor is 18 pontot, 10 gólpasszt és 6 lepattanót jegyezhettek fel a statisztikai lapjára.

©tefan Svitek: – Az elmúlt hetek sajnálatos sérüléshulláma miatt mindenféleképpen szükségünk volt egy olyan tapasztalt irányítóra, aki azonnal bevethetõ, játékban van, és magas szinten tudja pótolni hiányzóinkat. Több jó alternatíva közül azért esett a választásom Ashleigh-re, mert mind támadásban, mind védekezésben meg tudja valósítani azt, amit én szeretnék látni ezen a poszton. Biztos vagyok benne, hogy segítségével sokkal eredményesebbek leszünk a következõ hónapokban, és elõrébb lépünk a tabellán. Még egy magyar válogatott játékos leigazolásán dolgozik a klubvezetés, remélem rövidesen az õ érkezését is be tudjuk jelenteni és ezzel teljessé válik a keretünk a bajnokság második felére.

Névjegy

Vezetéknév: Fontenette
Keresztnév: Ashleigh
Születési idõ: 1989. november 3.
Születési hely: Austin, Texas (Amerikai Egyesült Államok)
Magasság: 177 cm
Poszt: irányító
Állampolgárság: Egyesült Államok

Pályafutása
2017 Bornova (Törökország)
2015/2017 Reyer Venezia (Olaszország)
2014/2015 Dike Napoli (Olaszország)
2014 BK Brno (Csehország)
2013/2014 Umbertide (Olaszország)
2012/2013 BK Brno (Csehország)
2008/2012 Texas Longhorns (Amerikai Egyesült Államok)

Hirdetés