Hirdetés
Archivum

Átadták a Famila Schio múzeumát:

:

Hirdetés

Csütörtökön este került sor Schio városában a PalaRomare sportközpontban a Famila Schio eddigi sikereinek emléket állító múzeum ünnepélyes átadására.

Fotó: familabasket.it

Fotó: familabasket.it

A PalaRomare sportközpontban egy külön termet avattak, mely Antonio Cestaro nevét viseli. Õ volt a Famila Schio elsõ elnöke és a nevéhez fûzõdik azoknak az alapoknak a lefektetése, amelyek megteremtették a késõbbi sikerek lehetõségét. A család képviselõi, a klub jelenlegi vezetõi és a város elöljárói is felvonultak a csütörtöki eseményen.

A kis múzeumban nagy gyûjtemény állt össze, mivel megtalálható a klub által nyert összes trófea. Ez azt jelenti, hogy a 8 bajnoki cím, a 11 Olasz Kupa és a 9 Olasz Szuperkupa gyõzelem, a 2 Ronchetti Kupa elsõség, illetve az Európa Kupa siker emlékét idézhetik fel a látogatók. Emellett különbözõ emléktárgyak, csapatfotók, tablók, újságcikkek színesítik a gyûjteményt. Ezeken keresztül az 1973-as alapítástól kezdve évrõl évre áttekinthetõ a csapat szereplése.

Fotó: familabasket.it

Fotó: familabasket.it

A kiállítás megtekinthetõ a Famila Schio mérkõzései elõtt, alatt és után. Illetve külön kérésre az utánpótlácsapataik fellépései során is kinyitják a látogatók elõtt. A frissen átadott különterem berendezhetõ értekezletek, fogadások megtartására is.

Galéria

Hirdetés