Hirdetés
Magyarország

Átadták a Kosárligetet a soproni Lackner Kristóf Általános Iskola udvarán:

:

Fotó: wb-sopron.com

Hirdetés

A Sopron Basket felnőtt csapatát működtető Raabersport Kft. TAO pályázata nyomán Kosárliget került kialakításra a soproni Lackner Kristóf Általános Iskola udvarán – olvasható a wb-sopron.com honlapján.

Az utánpótlás rendkívül fontos, melynek szakmai hátterét a Soproni Darazsak Sportakadémia államilag elismert sportakadémiaként is biztosítja. A jövő tehetségeinek neveléséhez a szakembergárda és a létesítményi háttér is rendelkezésre áll, most pedig továbbfejlődött.

– mondta el az átadón dr. Farkas Ciprián Sopron város polgármestere

Fotó: wb-sopron.com

A hivatalos átadón a város, és az iskola képviselői mellett Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője is jelen volt, aki beszédében kiemelte, hogy a kosárlabda egy életérzés, és nagyon örül, hogy abban az iskolában tudták megvalósítani a projektet, mellyel több évtizedes a kapcsolat, és ahonnan már felnőtt válogatott játékost is kineveltek. Magyarország Kormánya, és a Magyar Kosárlabda Szövetség mellett a soproniak ügyvezetője köszönetet mondott a közel 80 millió forintos beruházás TAO keretét adó támogatóknak, – Novomatic, Iberdrola, PWC – hogy biztosították a megvalósításhoz szükséges pénzügyi hátteret.

A Kosárliget nem csak az iskola tanulói, és a Soproni Darazsak Sportakadémia utánpótlásában kosarazó gyerekek, hanem – a rendszabályok betartása mellett – a soproni családok előtt is nyitva áll.

Fotó: wb-sopron.com

Hirdetés