Hirdetés
Európa

Átalakított kupával indul újra a női kosárlabda élet Oroszországban

Hirdetés

Oroszországban is javában zajlanak a 2020/2021-es évad előkészületei. Pénteken mutatták be az átalakított nemzeti kupasorozatot, mellyel szeptember 15-én újraindítják a női kosárlabda életet.

Az Orosz Kupában kora ősszel 23 gárda kezdi meg a szereplését. Az Euroligás együtteseket felvonultató élvonalbeli profi liga csapatai, valamint a Szuperliga 1. és a Szuperliga 2. mezőnyét alkotó alakulatok sorakoznak fel a rajtnál. A cél egyértelmű, hogy mindekinek versenyzési lehetőséget biztosítsanak a bajnokság kezdete előtt. A versenykiírásba beemelték, hogy a profi csapatok nevezhetik a juniorjaikat, amennyiben a többi játékosuk még nem áll rendelkezésre. Ezzel az UMMC Jekatyerinburg és a Krasznojarszk élt.

A 23 együttest négy csoportba osztották. Ezekben a csoportokban szeptember 15. és 20. között körmérkőzések zajlanak egy helyszínen. A négy csoportgyőztes jut az elődöntőbe. Az elődöntőket szeptember 29-én rendezik. A döntőre és a bronzmeccsre pedig október 3-án kerül sor. A csapatok minimum négy mérkőzést vívnak ebben a lebonyolításban.

A csoportok beosztása

A-csoport: MBA Moszkva, Szpartak Noginszk, Szpartak Szentpétervár, UMMC Jekatyerinburg Junior, Peresvet (Rostov region), CHGU-Atlanta Csebokszári.

B-csoport: Dinamo Kurszk, Dinamo Novoszibirszk), Kazanochka Kazany, Vologda-Chevakata, Unost Penza, Enisey Krasznojarszk 2.

C-csoport: Nagyezsda Orenburg, Nika Sziktivkar, Rostov Don SFU, Sztavropol, Energia Ivanov, Perm.

D-csoport: Szpartak Moszkva Vidnoje, Dinamo Moszkva, Omszk, Chernie Medvedi Szentpétervár, Szamara.

Fotó: kurskbasket.ru