Hirdetés
Archivum

Átalakul Európa két legjobbja:

:

Hirdetés

Ahogy véget értek a nemzeti bajnokságok megindult a nagy játékos keringõ Európa élcsapatai között. Ritka helyzet állt elõ, mivel úgy néz ki, hogy az EuroLiga mindkét döntõsénél új fejezet kezdõdhet.

Az EuroLiga-gyõztes Salamancának szinte a teljes kerete kicserélõdik. Az már korábban kiderült, hogy Alba Torrens a Galatasaray együttesénél folytatja pályafutását és szintén hivatalosan megerõsítésre került, hogy Anke De Mondt Krakkóban pattogtat jövõre. Lucas Mondelo, vezetõedzõ a Fiba Europe oldalának nyilatkozva elmondta, hogy a 11 fõs keretükbõl akár 9 játékos is távozhat.

Mindössze Marta Xargay és Erika de Souza azok, akik biztosan maradnak az együttesnél és egy helyi lap beszámolója szerint Isabel Sánchez-zel is elõrehaladott tárgyalások folynak. A játékos éppen most kapott új szerzõdés ajánlatot.

Lucas Mondelo nyilatkozatában elmondta, hogy ezzel a három trófeát (EuroLiga, Spanyol Bajnokság, Spanyol Szuperkupa) hozó szezonnal lezárult egy korszak és most nulláról kell kezdeni. Új igazolásokkal egy hasonlóan sikeres együttest építenének, mely az elsõ szezonban még elsõsorban a hazai porondra fog koncentrálni.

Mondelo elmondta, hogy költségvetésük nincs a top10-ben Európában és ez tovább növeli a sikereik értékét. Új igazolásokról viszont egyelõre semmit sem tudni. A salamancaendirecto.com arról számolt be, hogy pénteken Salamancában tárgyalt Nicolás San José játékosügynök, akihez számtalan kiváló spanyol játékos mellett többek között Allison Feaster (Mann Filter), Dewanna Bonner (Rivas), Evanthia Maltsi (USK Praha) és Jelena Skerovic (Brno) is tartozik.
 

A Szpartak Moszkvánál sem egyszerûbb a helyzet. Náluk Sue Bird távozása már biztos. A világ legjobb irányítóját az egyik francia oldal a Jekatyerinburggal hozta hírbe, de ezt egyik fél sem erõsítette meg. Az azonban biztosnak látszik, hogy Irina Osipova, Sonja Petrovic, Jelena Milovanovic, Epiphanny Prince marad, illetve az egész szezont kihagyni kényszerülõ Marina Karpunina felépült a sérülésébõl.

Az érkezõkrõl egyelõre keveset tudni, a Dinamo Moszkvától átteszi a székhelyét Vidnojéba Marina Kuzina és várhatóan az orosz kosárlabdázás nagy tehetsége, a 18 esztendõs Ksenia Tikhonenko is a Szpartak Moszkvát erõsíti jövõre.

Hirdetés