Hirdetés
Európa

Átalakult Lublin fogadja a DVTK-t:

:

Hirdetés

Szerdán 18 órától a DVTK HUN-Therm a Polski Cukier AZS UMCS Lublin vendége lesz a női kosárlabda Euroliga 11. fordulójában. A két csapat októberi mérkőzését 74-44-re nyerte hazai pályán a DVTK. Nézzük, hogy miként alakult a Lublin szezonja a diósgyőri fellépésük óta.

Ahogy állandó szakértőnkkel, Károlyi Andreával készített összeállításunkban is kiemeltük: fennállása első Euroliga szezonja igencsak nagy kihívások elé állítja a Lublint. A lengyel csapat az október 25-én rendezett diósgyőri összecsapás óta 17 mérkőzést játszott, melynek 11 vereség és 6 győzelem a mérlege. Ezzel az Euroliga csoportjuk utolsó helyén állnak és a bajnokságban is visszaestek a 6. helyre.

Több változás történt a keretükben a téli időszakban. Árulkodó adat, ha megnézzük az októberi magyarországi fellépésük összeállítását és azt, ahogy a vasárnapi lengyel bajnokijukra kiálltak, akkor hét helyen láthatunk változást. Nyilván ez csalóka, hiszen benne van a feljátszó hazai fiatalokkal történő sakkozás (ami mindig mindehol jellemző), de így is mutatja, hogy gyakorlatilag lecserélték a légiós-sorukat. Már Bernáth Réka sem tagja a csapatuknak.

Ezek elsősorban nem az Euroligának szóló változások, hanem a bajnokságnak. A Polkowice mögött ugyanis rettenetesen sűrű a lengyel mezőny. Közel 5-6 hasonló képességű gárda feszül egymásnak és nagyon könnyű lecsúszni a dobogóról, sőt akár a nemzetközi kupaszereplésről is.

Ha a bajnokságot nézzük, akkor azt is láthatjuk, hogy könnyen lehet: ez a mostani felállás már sikerre vezet. A Polkowicétől elszenvedett december 23-i vereség óta az utolsó három fellépésük után győztesen hagyták el a pályát. Elin Gustavsson, Bria Gross, Veronica Burton és Kylee Shook voltak ennek a motorjai. Közülük csak Gustavvson játszott októberben Diósgyőrben. Az utolsó három bajnokira éppen a 188 cm magas svéd válogatott került extra formába, ezeken 20.3 pontot átlagolt.

Azt már most látjuk, hogy Kylee Shook szerdán sem fog pályára lépni. Gustavsson mellett a stabil hazai magot alkotó Fiszer, Ziemborska kettős az egyetlen, akik eddig mind a 10 találkozón pályára léptek az Euroligában. Az újak közül Veronica Burton decemberben már játszott három meccset és 13.7 pontot, illetve 5.3 lepattanót és ugyanennyi gólpasszt átlagolt. Bria Gross pedig szerdán a DVTK ellen debütálhat a legrangosabb európai kupasorozatban.

Az Euroligában egészen más célokért küzd a két klub. A DVTK-nak a csoportban egy rendkívül előkelő pozícióra is van esélye, de ehhez alacsonyabban rangsoroltak ellen nem hibázhat. A lengyeleknek pedig nem lehet más a cél, mint olyan meccseket játszani és olyan munkát végezni ezeken, hogy abból tavaszra a hazai hajrára profitáljanak.

Hirdetés