Hirdetés
Európa

Átigazolási körkép a válogatott szünet bejelentéseiből:

:

Hirdetés

Amennyire a járványhelyzet lehetővé teszi, lassan, de biztosan újraindulnak a bajnokságok Európában. Röviden áttekintettük a válogatott szünet alatt bejelentett fontosabb játékospiaci mozgásokat. Elsősorban sérülések, illetve a járvány miatt változtattak az európai klubok.

A legnagyobb a médiafigyelmet a Famila Schio és Natasha Cloud kapta. A WNBA-bajnok amerikai klasszis a fokozódó járványhelyzet miatt kérte szerződése felbontását. A helyére Franciaországból a Carolo Basket klasszisa, a belga válogatott sztárja Kim Mestdagh érkezik. Olaszországból az élmezőnyből a Ragusa kerete bővült. Befutott a csapatukhoz a nyáron szerződtetett Isabelle Harrison, aki tavaly Bolognában az olasz mezőny egyik legjobbjának bizonyult statisztikai mutatók alapján.

Franciaországban is sűrű időszakot tudhatnak maguk mögött a klubok. A Bourges sérülés miatt volt kénytelen kívülről segítséget kérni. A Saint Amand Hainaut Basket több változást is kommunikált. Az elmúlt szezont a ZTE együttesében töltő Andjela Delic és Matea Tavic távozott a klubtól. Helyükre pedig a horvát válogatott erőcsatára Iva Slonjšak érkezett. A Carolo Basket az egyik legjobbját veszítette el. A Schio csapatához igazolt Kim Mestdagh. A klub közleménye szerint egyelőre figyelik a játékospiacot, hogy kivel tudják pótolni.

Törökországból a Kayseri szállította a legnagyobb bejelentést a válogatott szünetben. A Győr és a Szekszárd Európa Kupa ellenfele Kalani Brown-t szerződtette. Október közepén engedték el Kylee Shook-ot és a helyére igazolták a Baylor egykori növendékét, a WNBA-s Atlanta Dream centerét.

Spanyolországban a Zamora elküldte az osztrák válogatott Sarah Sagerer-t és helyére Annamaria Prezelj érkezik. A szlovén válogatott játékosa tavaly a Gorzow színeiben Lengyelországban szerepelt. A bajnokságban és az Európa Kupában is 10 pontos átlaggal segítette csapatát. A Cadi La Seu is változtatott, Danni Williams távozott, míg a helyére a belgák feltörekvő játékosa, Laure Resimont jött erősítésként. A Bembibre csapatától De’Andrea Givens és Sara Rokkanen köszönt el, helyükre Roselis Silva-t hozták a klub vezetői.

Zárásul érdemes még egy kis kitérőt tenni Lengyelország felé, ahol az első hat meccsét elveszítő Torun három új játékost hozott. Ők Sarah Sagerer, Jordan Hooper és Boogie Brozoski.