Hirdetés
Archivum

Átigazolási körkép Olaszországból:

:

Hirdetés

Folytatjuk az európai ligák átigazolásait összefoglaló körképeink sorát. Ezúttal Olaszországba látogatunk, ahol nagy mozgások voltak eddig a holtszezonban.

Kezdjük nagy terjedelemben a címvédõ és Euroliga induló Famila Schio-val, hiszen a bõ keretükbõl nyolc játékos (Anderson, Zandalasini, Gatti, Miyem, Hruscakova, Ngondjock, Macchi, Ress) távozása is biztossá vált az utóbbi hetekben. Érzékeny veszteség a hazai magot nézve Cecilia Zandalasini eligazolása, akit vélhetõen Törökországban láthatunk majd, míg a veterán Laura Macchi inkább emberileg – csapatösszetartó vezérként – hagy ûrt maga után. A légiósok közül Jolene Anderson régi harcos volt Schio-ban, míg Endy Miyem teljesítménye elmaradt a várttól. A többi távozó érdemben nem befolyásolhatja az olasz bajnok versenyképességét.

Négy érkezõt jelentettek be eddig. A 3×3-as válogatottal kedden világbajnoki címet szerzõ Marcella Filippi vezeti fel a névsort. Az U20-as válogatott centere Olbis Futo Andre szerzõdtetése már a jövõnek szól, csakúgy, mint a szintén korosztályos válogatott Martina Fassina megszerzése. Elsõ légiós-igazolásként pedig Jackie Gemelos érkezik. Marad a tavalyi alapcsapatukból Dotto, Masciadri, Tagliamento, illetve a külföldiek közül Yacoubou és Lisec. Már most erõs kerettel számolhat Pierre Vincent, miközben 4-es, 5-ös posztra még egy rutinos légióst szeretnének.

Az ezüstérmes Ragusa tavasszal a kulcsjátékosai közül Consolini, Kuster és Hamby hosszabbítását kommunikálta. Négy távozójuk van Spreafico, Miccoli, Ndour és Gorini személyében, míg négyen érkeznek helyükre. Õk Jillian Harmon és Sabrina Cinili Nápolyból, Angela Gianolla és a román válogatott centere Alina Craciun.

A bronzérmes Reyer Veneziánál egyelõre a távozók igen hosszú listája biztos. Togliani, Dotto, Ruzickova, Walker, Williams és Little sem Velencében kezdi az új évadot az eddigi hírek alapján. Hivatalos bejelentések egyelõre nem jöttek a Reyer-tõl, de olasz lapok Jolene Anderson, Marie Gulich és Anete ©teinberga érkezését biztosra veszik.

Az elmúlt szezon negyedikje a DIKE Napoli az olasz magját erõsítette meg. Ide érkezett ugyanis Laura Macchi Schio-ból, aki sokat segíthet a nápolyi építkezésben a tapasztalatával. Mellette Kathrin Ress és Elisa Mancinelli érkezése hivatalos még, a légiósok kiválasztása pedig jelenleg is zajlik.

Teljesnek tekinthetõ a 2016-os bajnok Lucca kerete. Tõlük Crippa, Drammeh, Roberts, Udodenko, Battisodo, Striulli, Brunetti, Melchiori személyében nyolcan távoznak. Az új érkezõk a helyükre Ravelli, Antic, Ngondjock, Treffers, Reggiani, Gatti, Carrara és Graves. Ketten maradtak a korábbi keretükbõl, õk Tognalini és Nicolodi. Nehéz meghatározni ennek a felállásnak az erejét, minden a légiós-választás minõségén és emberi oldalán múlik. Arról pedig a statisztikák nem árulkodnak.

A középmezõnyt tekintve a Fila San Martino-t érdemes kiemelni. Várhatóan itt folytatja a DVTK-ból ismert Zenta Melnika. Megtartották a legjobb légiósaikat (Mahoney, Keys, Oroszova) és Caterina Dotto érkezével a hazai magjuk is erõsödni fog. Ahogy az minden ligában lenni szokott, a mezõny második fele azonban inkább a nyár késõbbi szakaszában tud aktívabb lenni a piacon.

Hirdetés