Hirdetés
Európa

Átigazolási körkép Spanyolországból:

:

Hirdetés

A topligákat tekintve május utolsó hete Spanyolországból hozta a legtöbb bejelentést. Nézzük, hogy milyen fontosabb változások történtek.

A Salamanca Roberto Iniguez szerződtetésének hivatalossá tétele után a holland válogatott center Emese Hof hosszabbítását kommunikálta. Ezt követően pedig bejelentették a Gernika egyik legjobbjának megszerzését. A 190 cm magas bosnyák Nikolina Milic a bajnokságban 14 pontot és 6,7 lepattanót, az Európa Kupában 16,8 pontot és 6,1 lepattanót átlagolt.

A Girona keretéből Marta Xargay jelezte, hogy felfüggeszti profi pályafutását. Mentális fáradtságra, a motivációjának elvesztésére hivatkozott. Visszatérésének idejét, ha egyáltalán lesz ilyen, nem határozta meg. A bejelentés azért most érkezett, mert június 1-ig kellett jeleznie a klub felé a terveit a következő évadra.

A Valencia folytatta a hazai magjának megerősítését. A klub tavaly kezdődött hároméves programjában a leghangsúlyosabb elem egy ütőképes spanyol bázis felépítése, ebben látják a versenyképességük erősítését a Gironával és a Salamancával. Az új szerzeményeik Laura Gil a Salamancától és Cristina Ouviña az USK Prahától. A két válogatott játékos mellett a Lengyelországból érkező, Gorzow-ban kiemelkedő szezont futó litván Laura Juskaite is bővíti a variációs lehetőségek sorát.

A spanyol középmezőny tagjai közül a Cadi La Seu gárdájából távozott a veterán center Lucila Pascua és Elin Gustavsson. Hosszabbított viszont Yurena Diaz és Irati Etxarri. Az Ensino Lugo-nál a Sopronból ismert Carlos Cantero folytathatja a megkezdett szakmai munkát. A legfontosabb számára az lehet, hogy hosszabbított két alappillér Aleksandra Stanacev és Brittany Miller. A keretüknek jövőre biztosan tagja lesz még a holland Natalie van den Adel, illetve Bea Sánchez és Alicia Villegas. Eközben a légiós Fiona O’Dwyer távozása is hivatalos.

Az IDK Gipuzkoa a Valenciától távozó Meiya Tirerára csapott le, a veterán Laura Garcia pedig bevállalt náluk még egy évet. Rengeteg a kérdőjel a Ciudad de La Laguna Tenerife együttesénél. A tavalyi keretükből visszavonult sérülései miatt Eli Vivas. Ő már a hatodik távozó, mivel Astou Traore, Lyndra Weaver, Chantel Charles, Bintou Dieme és Vionise Pierre-Louis sem folytatja a klubjuknál. Tekintve, hogy a finanszírozásukat részben a turisztikai hivatalon keresztül oldják meg a szigeten, a kialakult válsághelyzet miatt egyáltalán nem biztos, hogy a tavalyi költségvetést elő tudják teremteni.

Fotó: FIBA.Basketball

 

Hirdetés