Hirdetés
Archivum

Átigazolási körkép Törökországból:

:

Hirdetés

A nõi kosárlabdát általánosan jellemzõ gazdasági nehézségek nagy nyertesének Törökország tûnik. A török csapatok költségvetése nem csökkent és ezáltal a középmezõny is olyan légiósokat tud igazolni, melyeket Euroliga együttesek is megirigyelnének. Az alábbiakban az elmúlt egy hét érdekesebb igazolási híreibõl szemezgetünk.

Az elmúlt évadot negyedik helyen záró Mersin hosszabbított két tavalyi húzóemberével, így a 18.6 pontot átlagoló Shavonte Zellous és a mérkõzésenként dupla-duplát (10.2 pont, 10.8 lepattanó) összeszorgoskodó Erlana Larkins is visszatér a csapathoz még egy évre. Hozzájuk pedig erõsítésnek érkezik Oksana Zakaluzhnaya. A pályafutása korábbi szakaszában Sopronban is megforduló 34 éves klasszis az elmúlt évadot Orenburgban töltötte, ahol a számai elmaradtak az elvárttól. Az Euroligában 6.1 pontot és 3.5 lepattanót, míg a bajnokságban 5.4 pontot és 3.9 lepattanót átlagolt.

Az elmúlt évadban ötödik helyen zár Botas a légiósai közül Courtney Paris-szel hosszabbított. A sajátos testfelépítésû center kiemelkedõ szezont zárt, 14.3 pont és 13.9 lepattanó volt az átlaga az Európa Kupában, a bajnokságban pedig 13.3 pont és 14 lepattanó került a neve mellé mérkõzésenként. A csapat új igazolása Christi Thomas, aki legutóbb éppen a Mersin színeiben játszott, ahol 10.6 pontot és 7 lepattanót átlagolt. Thomas korábban 7 évet töltött a WNBA-ben.

Az elmúlt szezont 10. helyen záró TED Ankara új szerzeménye Jeanette Pohlen, aki az egyetemi éveiben a Stanford húzóembereként lett ismert. Idén nyáron pedig már a második profi évét kezdte a WNBA-ben és az Indiana Fever színeiben 5 pontos, 1.9 lepattanós átlaga van.

Hirdetés