Hirdetés
Archivum

Átigazolások a középmezõnyben:

:

Hirdetés

Rendkívül aktív az idei nõi átigazolási piac. Miközben az utóbbi napokban arról írtunk, hogy az orosz és a spanyol harmadik is jelentõsen megerõsödik, érdemes egy pillantást vetni a közvetlen európai középmezõnyre. Az alábbiakban a FibaEurope sajtósai által készített összeállításból szemezgetünk.

A Salamanca egy igazi nagyágyút szerzõdtetett. A 2006-os világbajnok Belinda Snell hagyta ott Valenciát a második számú spanyol klub kedvéért. Az ausztrál klasszis az elmúlt szezonban kicsivel több mint 9 pontot és 4 lepattanót átlagolt.

A Brno együttesétõl várhatóan távozik Zuzana Zirkova és Petra Kulichova, de nem kell bánkódniuk a cseh sztárcsapat híveink, Frida Eldebrink és Louice Halvarsson személyében két igen megbízható svéd kosaras érkezik. Eldebrink a francia bajnok Tarbes-t erõsítette tavaly, míg a Szaprtak Moszkvánál is megforduló Halvarsson Lengyelországból, a Gdyniából érkezik.

A lengyeleknél sem a svéd távozása az egyetlen változás, szerzõdtették Milka Bjelicát. A pályafutása korábbi szakaszában Szolnokon is megforduló center a Fenerbahce gárdájához távozó Ivana Matovicsot váltja.

A Bourges szurkolóinak is új arcokkal kell megbarátkozniuk õsszel, távozik a klubtól Katarina Manic és Ana Lelas, míg részben a helyükre érkezik a Sopronból ismert Maja Miljkovic és a Rivas Ecopolis egyik legjobbja Catherine Joens.

A tavalyi szezon meglepetéscsapata a Krakkó sem tétlenkedett, megszerezték Nicole Powell-t, aki a Fenerbahce színeiben remek évet produkált az EuroLigában.

Hirdetés