Hirdetés
Archivum

Atlantai baki a WNBA Drafton:

:

Hirdetés

Nem mindennapi hibát vétett a WNBA Drafton az Atlanta Dream együttese. A csapat szakmai stábja a harmadik körben kiválasztotta Isabelle Yacoubout, csak éppen erre a szabályok adta keretek között nem lett volna lehetõségük.

A szombaton 26. születésnapját ünneplõ 195 cm magas Isabelle Yacoubou a szabályok értelmében nem draftolható. A drafton ugyanis – a nem amerikai egyetemrõl érkezõ játékosok közül – csak a 20. és a 21. életévükben lévõ kosárlabdázókat lehet kiválasztani. A francia center pedig ennek a szempontnak nem felel meg, 2006-ban vagy 2007-ben kellett volna lecsapnia rá egy tengerentúli csapatnak ahhoz, hogy a WNBA-ben szerepelhessen.

A hiba úgy történhetett, hogy a liga elõre nem ellenõrzi a csapatok kiválasztottjait. Hivatalosan csak a játékengedélyek kiadásánál derült volna ki a probléma, de természetesen a tengerentúli szaksajtó azonnal észrevette a hibát. Az Atlanta Dream vezetõi még a hétfõ éjszaka folyamán elismerték, hogy tévedtek és közölték: egy szabadon igazolható játékossal töltik be azt a helyet, amit Yacoubounak szántak.

Hirdetés