Hirdetés
Magyarország

Atomerőmű KSC Szekszárd – UNI-Győr – MÉLY-ÚT:

:

Hirdetés

Pénteken a második mérkőzéséhez érkezik az Atomerőmű KSC Szekszárd és az UNI-Győr – MÉLY-ÚT elődöntő párharca. Az első találkozót a Győr otthonában a Szekszárd 66-57 arányban nyerte. A második mérkőzés felvezetéseként előbb a szerdai tapasztalatokról kérdeztük a két vezetőedzőt, majd arról is, hogy milyen lélektani helyzetből várhatják a második meccset.

Atomerőmű KSC Szekszárd – UNI-Győr – MÉLY-ÚT
Bajnokság, elődöntő 2. mérkőzés
Szekszárd, Városi Sportcsarnok, péntek 17:00

Zseljkó Djokics, vezetőedző Atomerőmű KSC Szekszárd:

Egy brusztolós, kemény meccset játszottunk. Egyik csapat sem játszott tökéletesen, több hiba volt a játékban. Mindkét csapat arra épít, hogy ő kontrollálja a mérkőzés ritmusát. Szerintem ezt egyikünknek sem sikerült megvalósítania. Nekünk egy kicsit jobban az első félidőben, a Győrnek egy kicsit jobban a másodikban. Azt nem lehet mondani, hogy bármelyik 100%-osan végig tudta volna vinni az akaratát. Azért maradt bennem hiányérzet, mert tudtuk, hogy Brianna Kiesel és Beatrice Mompremier a két legeredményesebb játékosa a Győrnek és nem vagyok elégedett, ahogy védekeztünk. Nem figyeltünk eléggé Kiesel 2-2 játékára, sem Mompremier low-post játékára. Ezen a téren előre kell lépnünk, ha szeretnénk nyerni. Sok új taktikai fegyver van, amit még nem használtunk az első meccsen. Szerdán leginkább a második félidőben kellett jobban reagálni a zóna elleni játékra. Vannak feladatok, de nincs sok idő. 48 óra telik el a két mérkőzés között. Ez idő alatt lehet elemezni és kipihenni magunkat. Természetesen örülök a győzelemnek, de számomra ez csak egy félidő volt. Persze elvettük a Győr pályaelőnyét, de ez a mai Covid-helyzetben, gyakorlatilag mindegy. Az a fontos, hogy a pénteki mérkőzésen végig tartsuk magunkat a megbeszéltekhez és koncentráljunk.

– Szempontokból nézve, ha jól gondolom az is nagy tétet ad, hogy egy pénteki győzelemmel több idő jutna az Európa Kupa felkészülésre?

Igen, mindenképpen jó lenne, de nem akarok így gondolkozni. Ez nem egy laza, könnyű párharc, itt kőkemény, fizikális csaták vannak a játékosok között. A Győr egy nagyon jól edzett csapat. Kevesebb meccset játszottak az elmúlt periódusban, többet edzettek, mint mi. Minden számít ebben a párharcban. Ahogy mondtam korábban, maximális koncentrációra lesz szükség. Sok dologban kell javítani, jobban kell védekezni és ebből kell több gyorsindítást csinálni. Ezzel elkerülhetjük azt, hogy folyamatosan zóna ellen támadjunk. Számunkra nagy pozitívum, hogy 1-0-ra vezetünk, de új meccs, új szituáció vár ránk.

Iványi Dalma, vezetőedző UNI-Győr – MÉLY-ÚT:

Bosszús vagyok egy kicsit, mert azt érzem, hogy számunkra a szerdai meccsben több volt. Azt gondolom, kicsit engedtük, hogy a Szekszárd ritmusa és stílusa domináljon és ez megpecsételte a sorsunkat. Egy-két üres helyzetet nem sikerült kihasználni. Nagyon kevés pontot dobtunk. A mi játékunk ennél sokkal gyorsabb és kreatívabb szokott lenni és kell, hogy legyen pénteken. Akkor lehet esélyünk. Ebben látom a vereség fő okát, illetve abban, hogy támadásban csak két játékostól érkezett pont és azt nem bírtuk el. Védekezésben pedig bár kevés pontot kaptunk, de ott saját dekoncentráltságunkból, hibánkból néhány könnyű kosarat engedtünk a Szekszárdnak és ez pont elég volt arra, hogy ők megnyerjék a mérkőzést. Ezeket próbáljuk meg kijavítani és pontosítani. A pénteki mérkőzésnek kettőzött erővel megyünk neki és fel kell tenni mindent egy lapra. A támadójátékunkban kell felgyorsulni, bátrabbnak, kezdeményezőbbnek lenni, több bontással játszani és azt meg kell próbálni érvényesíteni, hogy több helyről legyünk veszélyesek.

– Szempontotokból lélektanilag át lehet alakítani a pénteki meccset egy olyan helyzetté, hogy nincs veszíteni valótok? 

Igen, én is ezt mondtam a lányoknak, hogy nem szabad félni attól, hogy mi lesz ha hibáznak. Nyíltsisakos meccset kell játszani, mert ha engedjük, hogy fizikálisan felőrüljenek minket, akkor abból nehéz pozitívan kijönni. Kezdeményezőbbnek kell lenni támadásban, ami nehéz lesz, mert itt kell mindig a jó megoldásokat megtalálni. A szezon során jó párszor sikerült nekünk jól játszani. Én azt gondolom, hogy pénteken is meglesz a lehetőség, ha azzal az extra koncentrációval és motivációval megyünk neki, mint eddig.

Hirdetés