Hirdetés
Európa

Augusztus 15-ig edzőtáborozik az orosz válogatott

Hirdetés

Július végén munkába állt és egészen augusztus 15-ig edzőtáborozik az orosz válogatott.

A válogatott keret 16 fővel az oroszok novogorsk-i edzőközpontjában találkozott. Speciális biztonsági intézkedéseket írtak elő a hatóságok. Mindenkit kétszer teszteltek, megérkezés után kötelező karantén várt a játékosokra és a stábra. Ezt követően indulhatott el a közös munka.

Szűkös ez a 16 fős keret, több hiányzó is akad. Ahogy azonban Andrei Kirilenko, az orosz szövetség elnöke elmondta a megjelent sajtóközleményben, elsősorban a fiataloknak az alapok lerakása és a közösségépítés a cél. Szerették volna, hogy a hosszú leállás után a csapat váza újra együtt tudjon mozogni.

Oroszország egy győzelemmel és egy vereséggel rendelkezik a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőjében. Meglepetésre Bosznia-Hercegovinától hazai pályán kikaptak, de verték Észtországot. Novemberben Svájcot fogadják, majd Boszniába utaznak sorsdöntő mérkőzésre.

Az orosz válogatott kerete a 2020-as nyári összetartáson: Victoria Zavyalova, Julia Kozik, Ksenia Levchenko ,Adelina Bayburov, Yulia Gladkova, Nina Glonti, Kamilla Ogun, Zhosselina Maiga, Elizaveta Shabanova, Anna Drilling, Elizaveta Komarova, Olga Frolkina, Anastasia Chuvahina, Albina Razheva, Tatiana Sema, Maria Vadeeva, Raisa Musina.

Fotó: russiabasket.ru