Hirdetés
Archivum

Augusztus végi átigazolási körkép:

:

Hirdetés

Július elején a válogatott összetartások megkezdése elõtt lezárult egy nagy átigazolási roham a nõi kosárlabdázóknál. A komoly csapatok és a minõségi játékosok bebiztosították a jövõjüket, de augusztus végére így is maradt egy-két érdekes csapatváltás. Az alábbiakban ezeket szedtük össze.

A bolgár válogatott egyik legjobbja Jaklin Zlatanova a Mann Filter Zaragoza csapatába szerzõdött. A 21 esztendõs, 190 cm magas erõcsatár hazája válogatottjában az EB-selejtezõk alkalmával 7 meccsen 13.9 pontot és 4.9 lepattanót átlagolt.

„A bolgár válogatott egyik alapemberének számít és hazájában a legjobb játékosnak választották. Zlatanova igazi csapatember, aki pontszerzésben és a lepattanók terén is remekel. Hasznos erõsítés lesz számunkra a palánk alatt.” – mondta Antonio Manero, a Mann Filter ügyvezetõje.

A bolgárok legnagyobb reménysége az elmúlt szezonban a Gran Canariát és az Extrugasát erõsítette, elõtte négy évig pedig a Tarbes-nál tanulta a sportág alapjait. Zlatanova a magyar válogatottnak a múlt pénteki szolnoki EB-selejtezõn 17 pontot szórt.

Alakul a Kassa kerete is. A szlovák bajnok megszerezte Cathrine Kraayeveld játékjogát. A 29 éves 191cm magas, elsõsorban 4-es poszton bevethetõ játékos az elmúlt szezonban Prágában pattogtatott és a cseh liga egyik legjobb légiósának bizonyult. Kraayeveld a WNBA-ben a Chicagót erõsítette, ahol az alapszakaszban 5.2 pontot és 2.7 lepattanót átlagolt, miközben meccsenként közel 22 percet kapott.

Tovább erõsítette eddig is bombaerõs csapatát a Jekatyerinburg. A világ leggazdagabb nõi kosárlabda klubja szerzõdtette Crystal Langhorne-t. A 24 esztendõs, 188 cm magas játékos az elmúlt szezonban a Rivas Ecopolis színeiben robbant be Európában és az EuroLigában 17.1 pontot és 9.0 lepattanót átlagolt. Langhorne a WNBA-ben is alapember, a Washington színeiben 16.3 pontot és 9.7 lepattanót termelt meccsenként az alapszakaszban.

Hirdetés