Hirdetés
Archivum

Auriemma a cseheket méltatta:

:

Hirdetés

Geno Auriemma, University of Connecticut vezetõedzõje és az amerikai nõi kosárlabdázás egyik legnagyobb mágusa, sikerrel debütált az Egyesült Államok válogatottjának kispadján. Elsõ világversenyén veretlenül vezette gyõzelemre az amerikai csapatot. Auriemma a világbajnokságot értékelõ sajtótájékoztatóján a kötelezõ udvariassági körökön túl is méltatta a házigazda cseh válogatottat.

Auriemma a döntõ kapcsán kiemelte, hogy az elsõ félidõben meglepték csapatát a házigazdák. „A csehek jól játszottak, különösen támadásban voltak hatékonyak. Egy félidõ alatt 40 pontot dobtunk, mégis csak öttel vezettünk. A szünetben elsõsorban arról beszéltünk a lányoknak, hogy miként lehetne megzavarni a támadásaikat. A harmadik negyedtõl nagyobb nyomás alá helyeztük az ellenfelünket és fokoztuk a tempót, ez végül döntõnek is bizonyult.” – mondta az olasz származású szakvezetõ, aki nem felejtett el kitérni a meglepetésekre és a hazaiak menetelésére sem.

„A torna utolsó napjai hihetetlen eredményeket hoztak. A világ második és harmadik számú válogatottja, Oroszország és Ausztrália kiesett a negyeddöntõben, nem hiszem, hogy erre bárki is gondolt volna két héttel ezelõtt. A rendezõ csehek pedig szívvel, lélekkel és nagyon okosan kosárlabdáztak. Az ellenfeleik hibáit mindig könyörtelenül kihasználták. Vezetõedzõjük kiemelkedõ munkát végzett, lenyûgözött az a játékrendszer, amiben ezen a tornán játszottak. Nem is kérdés, hogy cseh válogatott volt a legjobb csapat, akikkel az elmúlt két hétben találkoztunk. Az, hogy Csehországban sikerült nyernünk egy ilyen csodálatos közönség elõtt, még értékesebbé teszi a sikert.” – foglalta össze a tornát Auriemma, miközben nem felejtette el megdicsérni saját csapatát sem.

„Jó hangulat uralkodott végig, néha már olyan érzésem volt, mintha egy egyetemi csapatot edzenék. A keretünket javában fiatal játékosok alkották, akiknek nemzetközi porondon még bizonyítaniuk kellett. Azt hiszem, hogy idõvel szépen összeállt a csapat. Rengeteg értékes tapasztalatot gyûjtöttem abból, hogy ilyen játékosokkal dolgozhattam.”– zárta a mondandóját Geno Auriemma, aki a UCONN edzõjeként olyan nagyságok pályafutását egyengette egyetemi éveik során, mint Rebecca Lobo, Jennifer Rizzotti, Kara Wolters, Nykesha Sales, Svetlana Abrosimova, Sue Bird, Swin Cash, Diana Taurasi, Tina Charles és Maya Moore.

Hirdetés