Hirdetés
Archivum

Ausztrál gyõzelem az Egyesült Államokban:

:

Hirdetés

Vasárnap este barátságos mérkõzésen Ausztrália 87-72 arányban legyõzte az Egyesült Államok válogatottját.

A Connecticut állambeli Uncasville-ben rendezett összecsapáson mindkét együttesnél volt hiányzó, a világbajnoki címvédõnél Lauren Jackson játékára nem számíthattak a szakvezetõk, míg az amerikaiaknál Tamika Catchings, Sylvia Fowles és Cappie Pondexter nem kapott lehetõséget. Mellettük az olimpiai bajnok keretébõl hiányzott még Alana Beard, Shameka Christon és Candace Parker, de õk mind sérüléssel bajlódnak. A hiányzók ellenére is a világ két legjobb válogatottja mérte össze erejét. A csapatvezetõk megállapodása értelmében 15 játékost forgathattak a mesterek.

A zárt kapuk mögött rendezett presztízscsata fordulatosan alakult. Az elsõ három negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd az utolsó 10 percben egy 16-0-s rohanással eldöntötte a találkozót a szakemberekre nagyon jó benyomást tevõ világbajnoki címvédõ. A mérkõzés talán legérdekesebb statisztikai adata, hogy a lepattanó csatát még Jackson nélkül is 40-27-re nyerték a vendégek.

A gyõztes együttesben a 20 pontig jutó Jenna O’Hea bizonyult a legjobbnak, többek között 11 mezõnykísérletébõl 7-et értékesített. Mellette Abby Bishop (11 pont, 5 lepattanó) és Penny Taylor (10 pont) remekelt még, miközben a nagyon fiatal 203cm-es Liz Cambage játékát külön dicsérte a szaksajtó.

A vendéglátónál a Pheonix Mercury két vezére Diana Taurasi (11 pont) és Candice Dupree (10 pont, 4 lepattanó) bizonyult a legjobbaknak, de a 8 pontig jutó Maya Moore-t is mindenképpen meg kell említeni.

Eredmény

Ausztrália – USA 87 – 72
Ausztrália: J O’Hea 20, B Snell 13, A Bishop 11
USA: D. Taurasi 11, C. Dupree 10, M. Moore 8

A teljes statisztika elérhetõ ITT

Hirdetés