Hirdetés
Archivum

Ausztrália a második rivális az U19-es Vb-n:

:

Hirdetés

A magyar válogatott vasárnap reggel Ausztrália ellen folytatja szereplését az U19-es Világbajnokságon.

Sokszor használtuk már az elmúlt két hétben ezt a jellemzést a csapatra, de minden elõzetes várakozást felülmúltak a magyar lányok a szombati nyitányon. Még Varga Alíz nélkül is sikerült magabiztos gyõzelmet aratni Dél-Korea felett. Az 56%-os mezõnymutató (59 kísérletbõl 33 sikeres lett) és az 57-31-re nyert lepattanócsata mindent vitt. Amikor egy csapat ilyen számokat produkál, ráadásul kétszer annyi pontot ér el második esélybõl, mint riválisa és szállít 46 pontot festékbõl, ott nem nagyon van mirõl beszélni.

A nyitányon vasárnapi riválisunk, Ausztrália felemás meccset vívott. USA ellen extra egyéni teljesítményekkel – félidõig 12 pontot jegyzõ Lily Scanlon és a 11 pontos Jazmin Shelley vezetésével – jól tartották a lépést 20 percen át. A harmadik negyed amerikai ritmusváltására, viszont fizikálisan és fejben sem volt válaszuk. 21-4-re veszítették el azt a 10 percet.

Az ausztrálokkal tavaly bronzmeccset vívtuk az U17-es Világbajnokságon. Abból a gárdából heten vannak itt most is ellenfelünknél. A megnyert lepattanócsata ellenére volt 23 eladott labdánk és ebbõl kaptunk 14 gyorsindításos pontot. A negyedik negyedre hullámvölgybe kerültek a mieink, ráadásul érkezett egy extra egyéni teljesítmény ausztrál részrõl. Ez döntött akkor.

Az eladott labdáink száma Dél-Korea ellen is magas volt. Ha ezt sikerülni mérsékelni és támadásokban, lepattanókban megmarad a hatékonyság, akkor lehet esély a bravúrra. Most Minszkkel ellentétben vélhetõen magasságbeli fölényben lesz ellenfelünk. A felkészülési meccsek alapján a festék, a palánk alatti játék stablitása ennek az ausztrál gárdának a fegyvere.

Fontos lesz a szigorú, jó értelemben vett keménykedõ védekezés és a sebesség. Nem szabad könnyû pontokat kapni a festékbõl. Az amerikaiak is ezekkel az erényekkel fogták meg õket az elébb kiemelt harmadik negyedben. A magyar csapat szemmel láthatóan önbizalommal telve felszabadultan kosárlabdázik, ennél pedig nincs fontosabb.

ÉLÕ KÖZVETÍTÉS ITT

Hirdetés