Hirdetés
Archivum

Ausztrália a másodikat is behúzta:

:

Hirdetés

A második mérkõzését is megnyerte az ausztrál válogatott Új-Zéland legjobbjai ellen és ezzel kvalifikálta magát a 2012-es Londoni Olimpiára. Zavecz Hanna 28 percet töltött a pályán a pénteki összecsapáson.

Brisbane városa adott otthont Ausztrália és Új-Zéland válogatottjainak második összecsapására a FIBA Óceánia-bajnokságának keretében. Az elsõ találkozón az új-zélandiak – amíg erejük engedte – szépen tartották magukat és a második mérkõzésen is hasonló forgatókönyvre lehetett számítani.

Egy negyed után azonban már 22-8-ra megléptek a hazaiak. Ideje korán eldõlni látszott a találkozó, amikor a második negyed felénél kis túlzással a semmibõl elkezdtek behullani az új-zélandi dobások. Suzie Bates triplája után 2 és fél perccel a nagyszünet elõtt 36-33-ra zárkóztak fel a vendégek. Az ausztrálok a félidõ hajrájára rendezték a soraikat. 20 perc után így 42-35 állt az eredményjelzõn. A harmadik negyedben a vendégek már nem tudtak közelebb kerülni, pillanatok alatt 10 pont fölé hízott a differencia és a záró szakaszra a fontos kérdések el is dõltek. A vége 92-73 lett.

Az ausztrálok legjobbja a 19 pontot és 9 lepattanót szerzõ Suzy Batkovic volt, de kellemes meglepetés Elyse Penaluna 17 pontja is. Zavecz Hanna ezúttal 28 percet töltött a pályán, 4 ponttal, 6 lepattanóval és 6 gólpasszal vette ki a részét a sikerbõl.

Gyõzelmével Ausztrália megszerezte második gyõzelmét a 3 mérkõzéses sorozatban és ezzel egyenes ágon kvalifikálta magát a 2012-es Londoni Olimpiára. Új-Zéland készülhet a pótselejtezõ tornára.

Eredmény
Új-Zéland –Ausztrália 73-92

Hirdetés