Hirdetés
Archivum

Ausztrália – Anglia döntõ lesz a Nemzetközösségi játékokon:

:

Hirdetés

A 2018-as Nemzetközösségi Játékok nõi kosárlabda tornáján pénteken rendezték az elõdöntõket. A fináléban a házigazda Ausztrália és Anglia méri össze az erejét.

Fotó: basketballengland.co.uk

Fotó: basketballengland.co.uk

Az elsõ elõdöntõben Anglia 65-53-ra múlta felül Kanadát. Nem kérdés, hogy színvonalában, ritmusában a Gold Coast-i torna toronymagasan legjobb meccsét láthattuk. A második negyedben 18-16 után az angolok egy 10-0-s szériával léptek el magasabb szerkezetû riválisuktól. A 35-19-es félidõ után a harmadik etapban a 19 pontot is elérte az angol elõny, de ezt követõen még felzárkózott Kanada. A negyedik negyedben 54-44-nél támadhattak, hogy még közelebb kerüljenek. Ezzel nem éltek és itt dõlt el az elõdöntõ. A 20 pontos Rachael Vanderwal lett a gyõztes gárda legeredményesebbje.

A mezõnybõl minden tekintetben kiemelkedõ Ausztrália a papírformának megfelelõen 109-50-re verte Új-Zélandot. Egyoldalú találkozó kerekedett, ahol Liz Cambage (21 pont, 6 lepattanó) és Cayla George (18 pont, 5 lepattanó) vezetésével már a félidõben 53-28-as elõnyben voltak az ausztrálok. A folytatásban sem változott a játék képe. A kiütéses különbséget a 30-6-os harmadik negyed hozta el. Ausztrália ezzel veretlenül lépett a torna döntõjébe. Az angolok elleni fináléban egyértelmûen esélyesek a hazaiak, akiktõl a közvélemény ennek megfelelõen aranyérmet vár. A csoportkörben már találkozott a két csapat, akkor 118-55-ös ausztrál siker született.

Hirdetés