Hirdetés
Archivum

Ausztrália az elsõ elõdöntõs az U17-es Világbajnokságon:

:

Hirdetés

Pénteken délután megkezdõdtek a minszki U17-es leány kosárlabda Világbajnokságon a negyeddöntõk. Ausztrália 64-46-ra gyõzte le Olaszországot és ezzel a címvédõ elsõként biztosította helyét a négy között. A döntõbe jutásért Franciaországgal mérkõznek.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Két évvel ezelõtt Ausztrália és Olaszország vívta az U17-es Világbajnokság fináléját. Idén az olaszok versenyzõ generációja nem bizonyult annyira kiemelkedõnek, mint a két évvel ezelõtti zaragozai csapatuk. Az ausztrálok így esélyesként léptek pályára és 12-0-s kezdéssel igazolták is fölényüket. Becsülettel küzdöttek az olaszok, akik az elsõ negyed végére 21-14-re felzárkóztak. A második etapban pedig egészen 28-26-ra megközelítették riválisukat. Innen azonban a félidõt 8-2-val zárta Ausztrália, ezzel megállítva az olasz felzárkózást.

A harmadik negyedben már ismét látványosabban kiütközött az ausztrál fölény, akik elsõsorban magas posztokon domináltak. A különbség 8-10 pont között állt be. Az utolsó 10 percnek 44-37-rõl vágtak neki a felek. Az olaszoknak 48-42-nél akadt egy fellángolásuk, de ennél közelebb nem kerültek. A hajrára elfogytak az olaszok, végül 16-4-es sorozattal zárta a meccset Ausztrália, mely megérdemelten jutott az elõdöntõbe. A legeredményesebbjük a 19 pontos Shyla Jade Heal lett.

A minszki U17-es leány kosárlabda Világbajnokság elsõ elõdöntõjében szombaton 17 órától Franciaország – Ausztrália mérkõzést rendeztek. Mint ismeretes, Franciaország 67-43-ra verte Lettországot.

Eredmény

Olaszország – Ausztrália 46-64 (14-21, 14-13, 9-10, 9-20)

Statisztika

Hirdetés