Hirdetés
Nagyvilág

Ausztrália és Japán klasszikusával folytatódik az Ázsia-bajnokság:

:

Hirdetés

Szombaton délután rendezik az indiai Bengaluru-ban a 2019-es Ázsia-bajnokság elődöntőit. Japán – Ausztrália és Kína – Dél-Korea párharcok lesznek.

Fotó: FIBA.Basketball

Biztos, hogy nagyon sokan emlékeznek a sportág hívei közül a 2017-es Ázsia-bajnokság döntőjére, ahol a japánok máig emlékezetes csatában 74-73-ra legyőzték Ausztráliát és ezzel elhódították a trófeát. Idén az elődöntőben találkozik a két gárda és benne van, hogy hasonlóan drámai küzdelem kerekedhet.

A japánok megnyerték a csoportjukat, igaz olyan nagy kihívás elé nem voltak állítva. Indiát és Dél-Koreát 100 pont fölé jutva ütötték ki. Tajvant sem okozott gondot számukra. Ramu Tokashiki 14.3 pontot, 8.3 lepattanót átlagolva bizonyítja klasszisát. A legtöbb fontos mutatóban japán áll az élen és eddig meggyőző a játékuk. Nagy kérdés azonban, hogy ez mire lesz elég egy Ausztrália-szintű rivális ellen.

Ausztrália Új-Zéland és Fülöp-szigetek kiütésén túl hatalmas meccset veszített Kínával szemben. Így negyeddöntőre kényszerült, ahol viszont Tajvant gond nélkül verték. Sandy Brondello gárdája így teljesen más versenyhelyzetben van, mint Japán. Játszottak már kiélezett találkozót és egy összecsapással többet vívtak. Ez lehet legalább akkora előny, mint hátrány. A fiatal Ezi Magbegor világsztárrá válását követhetjük a tornán, miután 13.3 pontot, 4.5 lepattanót átlagolva csapata leghatékonyabb játékosa. Olyan klasszisokat előz meg, mint Bec Allen, Cayla George vagy éppen Jenna O’ Hea.

Ahogy azt két éve is láttuk, két teljesen eltérő stílust képvisel Ausztrália és Japán. Ugyanakkor a rivalizálásuknak ez adja a szépségét. Nagy iramú, magas hőfokú és könnyen lehet, hogy igencsak pontgazdag elődöntő jöhet, melynek végkimenetele megjósolhatatlan.

A másik ágon Kína nagy favorit Dél-Korea ellen. Meglepően keveset mutatnak a koreaiak, miközben Kína már a jövő csapatával igyekszik visszaszerezni a dominanciáját. A Yueru Li, Yuan Li, Xu Han hármassal várhatóan jövőre Tokióban is számolni kell. Egy fiatal, a modern kosárlabda elemeire sokkal nyitottabb vázat adnak hazájuk válogatottjának.

Hirdetés