Hirdetés
Archivum

Ausztrália és Spanyolország veretlen a VB-selejtezõ elsõ napja után:

:

Hirdetés

Szombaton nyolc mérkõzéssel Puerto Rico fõvárosában, San Juan-ban elrajtolt a 2019-es 3×3-as Világbajnokság selejtezõ-tornája. Teljes eredménylista az elsõ játéknapról.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az A-csoportban Ausztrália megõrizte veretlenségét és a négyes megnyerésének kapujába ért. Az ausztrálok meggyõzõ teljesítménnyel Ugandát 16-10-re, a házigazda Puerto Ricót 21-4-re verték. A hazai szurkolóknak is jutott azonban sikerélmény, hiszen Észtországot le tudta gyõzni válogatottjuk. Ez nem az észtek napja volt, miután késõbb Ugandától is kikaptak.

Eredmények

Észtország – Puerto Rico 11-14
Uganda – Ausztrália 10-16
Észtország – Uganda 6-13
Puerto Rico – Ausztrália 4-21

A csoport állása

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A B-csoportban Spanyolország menetel veretlenül. A játéknap rangadóján Új-Zélandot 14-11-re múlták felül. Ezt követõen pedig Brazília legyõzése sem okozott számukra gondot. A brazilok a nyitányon 20-15-re verték Malit, akiket Új-Zéland is felülmúlt 15-10-re.

Eredmények

Brazília – Mali 20-15

Spanyolország – Új-Zéland 14-11

Mali – Új-Zéland 10-15

Brazília – Spanyolország 11-22

A csoport állása

Vasárnap 17 óra 30 perctõl még négy csoportmérkõzéssel folytatódik a VB-selejtezõ. Ezt követõen pedig az esti órákban jön az egyenes kieséses szakasz. A csoportok gyõztesei automatikusan az elõdöntõbe kerülnek. A második és a harmadik helyezettek keresztbe játszanak a négy közé jutásért. Az elõdöntõk gyõztesei már biztosan részvételi jogot szereznek a Világbajnokságra. A vesztesek pedig a még kiadó harmadik helyért vívnak egy sorsdöntõ mérkõzést.

Hirdetés
Hirdetés