Hirdetés
Archivum

Ausztrália-Franciaország összecsapás az 5. helyért:

:

Hirdetés

Szombaton délután rendezték az 5.-8. hely sorsáról döntõ találkozók elsõ felvonását Karlovy Varyban, ezeken Ausztrália legyõzte Oroszországot, míg a franciák Dél-Korea legjobbjait múlták felül.

Amikor elkészült a sorsolás, biztosak lehettünk benne, hogy lesz Ausztrália-Oroszország mérkõzés az utolsó elõtti játéknapon, de hogy azt az 5.-8. hely eldöntésért hivatott körben bonyolítják le, senki sem gondolhatta komolyan. Pedig a negyeddöntõk alkalmával született meglepetések miatt erre került sor. A két csapat a történtek ellenére nagyon profin állt a mérkõzéshez, csak az átlagosnál kicsivel több hiba utalt rá hogy itt nem az érmekért folyik a csata.

A találkozót az oroszok kezdték jobban, 15 perc játék után 21-29-re vezettek az ausztrálok ellen. Az opálok nehezen lendültek játékba, de mentségükre legyen mondva, hogy nem elég a kínos vereség, még kegyetlenül ki is hajtották magukat a csehek ellen. A félidõre csökkent a differencia és 32-34-es orosz vezetéssel vonultak pihenõre a csapatok.

A sok hiba a harmadik negyedben is folytatódott, kimaradt ziccerek, figyelmetlenségek és eladott labdák közepette haladt fej-fej mellett a két alakulat. Az oroszok eközben sorra gyûjtötték a személyi hibákat, bajaikat pedig tovább fokozta, hogy Korstin a második félidõben feltehetõen sérülés miatt már nem lépett pályára, míg a negyedik negyed elején térdét fájlalva Hammon is kidõlt a sorból. A mérkõzésen végül szoros végjáték kerekedett, ahol 76-73-nál, 20 másodperccel a lefújás elõtt az egyenlítésért támadhattak az oroszok, de mivel addigra Sztyepanova és a legeredményesebbjük Ambrosimova is kipontozódott, nem volt aki bevállaljon egy sorsdöntõ dobást, így végül 78-73-ra nyertek az ausztrálok.
 

A mérkõzésen a gyõztes csapat játékosai 36.8%-al dobálták a duplákat és 17 labdát adtak el, míg a vesztesnél 46.7%-os mezõnymutatóval párosult 21 labdaeladás. A statisztikából is látszik, hogy az oroszok elsõsorban a két sérült és a három kipontozódás miatt buktak el.
 

A másik találkozón a franciák fáradtan mozogva is könnyedén verték Dél-Koreát.

Vasárnap délben a 7. helyért Oroszország-Dél-Korea, az ötödik pozícióért Franciaország-Ausztrália mérkõzéseket rendeznek.
 

Eredmények
 

Dél-Korea–Franciaország 46–61
Ausztrália–Oroszország 78–73

Hirdetés