Hirdetés
Archivum

Ausztrália maradt veretlen a 3×3 WS elsõ napja után:

:

Hirdetés

Pénteken nyolc válogatott részvételével megkezdõdött Kínában, Csengtu városában a FIBA 3×3-as nõi versenysorozata a FIBA 3×3 Women’s Series. Lejátszották a csoportmeccseket, melyek után Ausztrália maradt veretlen.

A kínai nyitányon nyolc válogatott vesz részt, akiket a szervezõk két csoportba osztottak. Az “A” jelû négyesben szerepel Franciaország, Ausztrália, Mongólia, USA, míg a B-csoportot Ukrajna, Kína, Hollandia és Japán alkotja. A kétnapos tornán az elsõ napon rendezték a csoportmeccseket. Ezt követõen a négyesek elsõ helyezettjei alanyi jogon elõdöntõbe kerültek, a másodikak és a harmadikak pedig keresztbe játszanak a négy közé jutásért.

Az A-csoportban Ausztrália veretlenül zárt az élen. Azzal a négyessel szerepelnek, amely az elmúlt hétvégén megnyerte az Ázsia-bajnokságot. Alice Kunek, Bec Cole, Maddie Garrick és Zavecz Hanna alkotja az együttesüket. Mongóliát 21-9-re ütötték ki, majd az Egyesült Államokat 18-14-re verték. A játéknap legjobb meccsén pedig Franciaországgal vívtak óriási csatát. Pikáns rangadó volt, hiszen az európai és a ázsiai kontinenstorna címvédõjét láthattuk egymás ellen.

Franciaország bombaerõs csapatot küldött. A Bukarestben Európa-bajnoki címet szerzõ gárda három tagja, Ana-Maria Filip, Marie-Eve Paget és Mamignan Touré, illetve Alice Nayo alkotja a négyesüket. Õk korábban USA-t és Mongóliát is 21-21 pontot elérve verték simán. A csoportrangadón végig fej-fej mellett haladt a két kontinensbajnok. Két és fél perccel a vége elõtt 14-13-ra a franciák mentek, de fordítottak az ausztrálok. A 19-16-os sikerük azt jelenti, hogy csoportgyõztesként szombaton rögtön az elõdöntõben folytatják. A másodikak lettek a franciák és a harmadikak az amerikaiak, akik Mongóliát tudták 21-14-re legyõzni.

A B-csoportban hatalmas körbeverés alakult ki, melynek végén Kína futott be az elsõ helyre. Hollandiát és Japánt múlták felül, de Ukrajnával szemben egy kiváló összecsapáson 21-18-ra alulmaradtak. A négyes második helyezettje Hollandia lett. Nekik a hazaiak elleni találkozó nem sikerült. Nem tudtak mit kezdeni a mozgékony kínai válogatottal, de utána Japánt és Ukrajnát és szoros végjátékban múlták felül. A harmadik helyre a japánok értek oda az ukrán csapat 21-10-es legyõzésének köszönhetõen.

Szombaton a negyeddöntõben Hollandia – USA párharcot rendeznek a felsõ ágon. Ennek gyõztese Ausztráliával mérkõzik a fináléba kerülésért. A másik ágon Franciaország – Japán összecsapás jön. A továbbjutóra Kína vár a folytatásban.

Ágrajz

Hirdetés